PRIJAVE ZA PRVU HRVATSKU RAFFA LIGU DO KRAJA SVIBNJA! SP pred vratima !

Dalmacija treba podržati nadolazeće mlade entuzijaste u balotama!
17 svibnja, 2022
Bevedere Split: JUKA RADMAN, IGOR ŽULJEVIĆ, IVAN MORNAR I MIŠEL RAKUŠIĆ NAJBOLJI !
18 svibnja, 2022

PRIJAVE ZA PRVU HRVATSKU RAFFA LIGU DO KRAJA SVIBNJA! SP pred vratima !

BK Gorčina – osvajači raffa lige 2021

Odigrana su već tri izdanja prve hrvatske boćarske raffa lige. Pred vratima je četvrto izdanje. Dva puta su, u novije vrijeme, raffa reprezentativci sudjelovali na međunarodnim natjecanjima. Ove godine u 10. mjesec će biti održano svjetsko prvenstvo u raffa boćanju. Radi se o najvažnijem natjecanju iz kalendara svjetske boćarske federacije.

Kako eventualno osvajači prvenstva i finalisti imaju potencijalno pozamašne novčane benefite, tako je i ulog tim veći. Izbornik Ante Tonći Jurjević bi mogao imati pune ruke posla pri odabiru igrača za prvenstvo. Osnovni poligon za izbor reprezentativaca će mu biti prva hrvatska raffa liga (1.HRL). Liga počinje sredinom lipnja, a posljednji dani u petom mjesecu su oni do kada je moguće izvršiti prijavu kluba i to isključivo putem nacionalnog saveza.

Do sada su se titulom okrunili BK Naklice, u premjernom izdanju lige te dva puta uzastopno BK Gorčina. Od ostalih klubova najviše je pokazao boćarski klub Pržina. Sve tri završnice do sada su ponudile ogromnu neizvjesnost u kojoj se pobjednik obično odlučivao u zadnjoj boći. Isto možemo očekivati i ove godine, a dodatnu pozornost će pobuditi spomenuti nastup reprezentacije na svjetskom prvenstvu.

Comments are closed.