Prva, povijesna balotaško-novinarska taktika: OPET ROMEO TOMAŠ, RODIĆ I ŠVABO

Branko Ugrin neumoljiv: MLADOST SA NAKLICA BEZ VEĆIH PROBLEMA
3 siječnja, 2017
Legendarni Ivo Baja Perić na djelu: OPET USPJEŠAN ZDRAVKO TADIĆ SA SLIMENA
5 siječnja, 2017

Prva, povijesna balotaško-novinarska taktika: OPET ROMEO TOMAŠ, RODIĆ I ŠVABO

zdravko-katusic-svabo-zet

“Švabo” i “Zet”

Da je Romeo Tomaš pravi ambasador balota već smo se uvjerili, a sada je pravi trenutak da javnost upoznamo sa metodama koje ovaj genijalac koristi kako bi bio u „korak sa igrom“ i njenim zahtjevima. Naime, Tomaš brine za igrače koji uđu u arenu Jesenica. Malo koji od njih nakon susreta sa Jesenicama ne ugleda naslovnicu sve popularnijeg medija za balotaše koji balotaju po staro-dalmatinskim pravilima. Ipak, Tomaš u procesu nije bio bez „glavobolja“. Štoviše, igrači su jako nevoljko spremni na fotografiranje za medije nakon poraza. Ni sa pobjednicima nije ništa bolja situacija, stoga je ovaj pravi dosjetljivac prvi doskočio problemu na zadovoljstvo svih.

Uveo u revoluciju u balotaško – novinarstvo:

Problem koji Romeo Tomaš ne može riješiti naprosto ne postoji. Toliko kratko se zadržao i ovaj problemčić, a Tomaš mu je doskočio na način da sve aktere fotografira prije početaka utakmica. Onima koji računaju na pobjedu (100 posto fotografiranih) je tako mnogo lakše pristupiti procesu fotografiranja, što je razumljivo. A što se tiče poraženih, Tomaš naprosto igra na „jockera iz rukava“ koji kaže da: nema balotaša koji misli da će izgubit utakmicu balota.

Tako je bilo i sinoć, uvijek dobra atmosfera, kako to u Romea inače biva. Slikali se Švabo, „Zet“, Marijo Rodić i Ivan Kapitanović. Prije meča svi nasmijani i veseli. Nakon meča i iz arene nešto veseliji su izišli topnik iz Ravnica Marijo Rodić nakon teške pobjede od 2:1 nad Kapitanovićem, te uvijek spreman „za malo samačke igre“ Zdravko Katušić Švabo, koji je svoj meč okončao rezultatom 2:0.

Kad promislite da znate o balotama, i mnogo šire od toga, nešto što Romeo Tomaš ne zna, tada je pravo vrijeme da tu inicijalnu misao po drugi put preispitate. A što nam je ovaj genijalac pripremio za finalnu utakmicu parova ostaje enigma i onim najvećim balotaškim fanaticima. U svakom slučaju očekuje se prava fešta balota.

mario-rodic-ivan-kapitanovic

Marijo Rodić i Ivan Kapitanović

Comments are closed.