PRVA TALIJANSKA BOĆARSKA LIGA: Marin Ćubela uspješan u Volo „Serie A“

BOĆARSKI KLUB „ZLATAN OTOK“ HVAR I NOVA BOĆARSKA DVORANA U JELSI
25 studenoga, 2018
Sjećanje na legendu: 1.BOĆARSKI MEMORIJAL “ZVONKO RANČIĆ”
29 studenoga, 2018

PRVA TALIJANSKA BOĆARSKA LIGA: Marin Ćubela uspješan u Volo „Serie A“

Talijanska boćarska liga je po mnogim mišljenjima najsnažnija boćarska Volo liga na svijetu. Snažni klubovi su konstantno na europskom vrhu ili blizu njega. Češće na nego blizu. Razlog tome je taj što su klubovi u mogućnosti privući one najbolje svjetske igrače, među kojima je i značajan broj hrvata. Jedan od njih je Marin Ćubela, koji je od ove sezone član Novente.

Osvojio 6 pa 7 bodova u dvije pobjede kluba:

Talijanska prva liga od ove godine broji deset klubova, obzirom da je prošle sezone u lizi igralo osam ekipa. Noventa je klub sa sjevera Italije, a najmlađi brat Ćubela je jedan od nositelja igre ekipe. U prvih sedam kola klub je upisao dvije pobjede, što bi bez Ćubele bilo poprilično teško ostvarivo.

U prvoj pobjedi Ćubela je igrao i  pobjedio u tri igre od najviše četiri igre koliko u utakmici talijanske lige jedan igrač može odigrati, dok je u drugoj pobjedi kluba Marin igrao sve četiri igre. Od toga je slavio u brzinskom izbijanju, štafetnom izbijanju i pojedincu klasično, a neodlučeno je igrao u paru klasično. Za one koji su imali šansu uživo pratiti pojedinca klasično imali su prilike vidjeti da je Ćubela odigrao zaista savršen meč.

Marin Ćubela kao budućnost svjetskog boćanja:

Tradicionalno naši igrači u talijanskoj lizi prvu sezonu odigraju dosta skromno, što je za ovako mladog igrača teško ustvrditi. Noventa je u sigurnoj zoni ovog momenta zahvaljujući, između ostalih i Marinu Ćubeli. Ovaj zaista vrhunski sportaš i radnik bez premca predstavlja budućnost Hrvatske reprezentacije i svjetskog boćanja, tu više nema dvojbe.

Comments are closed.