Prvenstvo Hrvatske – Raffa Precizno izbijanje: DOMINACIJA SOLINA I NAKLICA – DUJE PIRIĆ OBRANIO NASLOV !

Ante Cindrić i Goran Vrebac na tronu ! PETANKA TROJKA KLSIČNO U KNINU !
7 kolovoza, 2021
Finale Visoke i sportska obitelj Žuljević: IVAN I IGOR NA TRONU – LUKA PODRŠKA !
8 kolovoza, 2021

Prvenstvo Hrvatske – Raffa Precizno izbijanje: DOMINACIJA SOLINA I NAKLICA – DUJE PIRIĆ OBRANIO NASLOV !

Joško Palinić, Zoran Nasić u društvu finalista

Nakon što je BK Gorčina dominirala raffa Parom klasično proteklog vikenda, ovaj vikend su na rasporedu dvije discipline. Precizno izbijanje (subota) i pojedinačno klasično (nedjelja).

U preciznom izbijanju su dominirali Solin i Naklice, obzirom da je Jure Bartulić (Solin) osvojio treće mjesto, Gabrijel Miketek (Solin) drugo mjesto, a titulu od prošle godine je obranio Duje Pirić (Naklice) sa čak osam pogodaka u finalnoj seriji.

Pirić je skromno otvorio prvu seriju i od ukupno 10 hitaca pogodio svega 3 i to na način da je pogodio prvu, najlakšu metu, nakon čega je nanizao sedam promašaja. Kada su svi mislili da će se prvak iz 2020. oprostiti sa titulom (jer rezultat od 1 pogodak je nemoguće hvatati u drugoj seriji), Duje pogađa posljednje dvije mete za ukupan rezultat 3 pogotka u prvoj seriji. U drugoj seriji Duje podiže nivo izvedbe na 5 pogodaka. U zbroju se sa 8 (3+5) pogodaka plasirao među četiri najbolja boćara u finalnu seriju.

U finalnoj seriji je Pirić pogodio čak 8 od 10 meta (koje su, osim prve, poprilično komplicirane te tako umalo izjednačio rekord Ivana Elača od 9 pogodaka iz 10 hitaca iz prošle sezone.

Miketek i Bartulić su raspucavali za drugo mjesto nakon što su obojica imala 4 pogotka u finalnoj seriji, a na kraju je Gabrijel Miketek imao više strpljenja te u dodatnim hitcima slavio sa 2:1 nakon četiri dodatne boće.

Samo natjecanje se kao i prošle sezone pokazalo kao pun pogodak i kao jedna od najzanimljivijih igara u raffa boćanju. Odličja je natjecateljima dodijelio Zoran Nasić, predsjednik komisije za razvoj raffa boćanja u Hrvatskoj, a ukupne rezultate pogledajte ovdje:

Raffa boćare danas čeka disciplina Pojedinačno klasično, koja glasi za najprestižniju disciplinu u raffa boćanju. Stoga nas očekuju sportske bitke za svaki milimetar igrališta.

Comments are closed.