Pun pogodak ovogodišnjih prvenstava SDŽ: DUJE PIRIĆ DOMINIRAO I OSVOJIO BOĆE

Završnice turnira i jedna kombinacija za “Kuću slavnih”: TONĆI JERIĆ I MARIN RIBIČIĆ
10 svibnja, 2019
Slavin povratak: TIHI MANDALINIĆU, MIĆI TOMASU I DRAŽENU ŠKARI RAVNICE
12 svibnja, 2019

Pun pogodak ovogodišnjih prvenstava SDŽ: DUJE PIRIĆ DOMINIRAO I OSVOJIO BOĆE

Kada su prošle godine u disciplini pojedinačno klasično nastupila svega tri igrača, među kojima i legendarni Petar Fabjanović Petrito, županijska prvenstva (SDŽ) doživjela su donju točku u smislu popularnosti i posjećenosti igrača.

Ipak, izvršni odbor županijskog saveza se odlučio na određene korake kako bi stvari išle na bolje. Prvi korak je vraćanje nagrade za igrača koji osvoji dvije titule u vidu 4 željezne boće. „Krvna slika“ u dvorani BK Veli Varoš je dijelom radi toga izgledala mnogo drugačije ove godine, a posjeta igrača je bila nekoliko puta veća.

Samu nagradu je već prvog dana nadmetanja odnio mladi Duje Pirić, koji je slavio u dva neizvijesna finala. Najprije je 21:14 pobijedio brončanog sa prvenstva Europe u Preciznom izbijanju, odličnog Ivana Galića, da bi u sklopu Pojedinca klasično sa 13:9 u iscrpljujuće tvrdom finalu pobjedio Sinišu Stipića, gdje je na 9:9 i bezizlaznoj situaciji Duje izveo pravo boćarsko remek djelo na zadnjoj crti i tako pokazao o kakvoj se klasi igrača radi.

Nastavak županijskih prvenstava nas očekuje 25.5.2019 u Krugu i Paru klasično, a osim boća kao nagrade, nadmetanju je doprinijela i odredba saveza da se u slučaju da nisu popunjena sva slobodna mjesta u ždrijebu sa prvacima boćarskih centara, na isto može prijaviti svaki uredno registrirani igrač županijskog kluba.

Osim Duje Pirića, na prvenstvu je sudjelovala i perjanica sinjskog boćanja Tomo Tomašević te još jednom pokazao raskoš svog talenta. Sve skupa su nadgledala dva Branka i to Branko Ćubela kao povjerenik natjecanja i uspješni predsjednik kluba domaćina BK “Veli Varoš”, gospodin Branko Lulić.

Comments are closed.