Raffa SP u Argentini: TALIJAN GIANLUCA FORMICONE SVJETSKI PRVAK !

Teren za Bakelit kao simbol snage zajedništva: MISTO NAKLICE ŽELI DVORANU
11 ožujka, 2019
Crni vs Pike i Ždrijeb u “104 dalmatinca”: TURJACI ULAZE U ZAVRŠNU FAZU
14 ožujka, 2019

Raffa SP u Argentini: TALIJAN GIANLUCA FORMICONE SVJETSKI PRVAK !

Nakon što je sa svjetskih prvenstava dosada Italiji donosio srebro i broncu, najbolji Raffa balotaš svijeta ovoga momenta Gianluca Formicone stigao je osvojiti zlatnu medalju na pojedinačnom svjetskom Raffa prvenstvu u Tucumanu u Argentini.

Nakon što je prošao glatko dvije grupe, najbolji meč je “maestro” odigrao u četvrtfinalu. Tamo je igrao protiv reprezentativca San Marina i osvajača Mediteranskih igara Enrica Dall’olma. Enrico je tada savladao još jednog talijanskog virtuoza “107/92 balote” Alfonsa Nannija. Ipak, Formicone nije imao milosti te je slavo 12:0. U polufinalu je slavio protiv reprezentativca SAD-a 12:4, a u finalu Peruanca Olwalda Palomina 12:2.

Također, pojedinačno zlato u ženskoj konkurenciji je pripalo Italiji, a mješoviti par Brazilu, koji je savladao domaćina Argentinu u finalnoj utakmici. Prvenstvo je pokazalo da su južnoamerikanci prvi po kvaliteti do talijana, a mađar Foti i slovak Stolc, koje su naši reprezentativci savladali poprilično lagano u Turskoj, nalaze se u rangu od 9 do 16 mjesta na svijetu.

Hrvatsku čeka puno posla:

Formicone je pokazao da je Italija godinama ispred svih, a mi se svi skupa nadamo da će u razdoblju od 4 do 6 godina Hrvatska biti ta koja će prva tamo stići. Slijedi nam Europsko prvenstvo u rujnu mjesecu u Austriji (Insbruck) na kojem postoji šansa da naša reprezentacija nastupa. „Postoji šansa“ ne znači da će tome biti tako, jer bez Raffa lige dostupne svima, statistike za igrače, pa i priprema 3 do 5 najboljih igrača, EP u Austriji neće nuditi neki ozbiljan smisao. Vrijeme će dati sve odgovore i to uskoro.

Comments are closed.