RANKING BALOTAŠA: Ivan Žuljević treći, Juka Radman drugi, Luka Žure vodeći

„Ćaća i sin“ na vrhu Omiša: IVAN ŽULJEVIĆ UŠAO U BALOTAŠKU BESMRTNOST
22 listopada, 2018
POTRAVLJE 2018: Odlični Mario Gašpar i Dujo Medija šampioni
23 listopada, 2018

RANKING BALOTAŠA: Ivan Žuljević treći, Juka Radman drugi, Luka Žure vodeći

Nakon parova Omiša ostalo je još svega dva i pol mjeseca do kraja utrke za kralja bakelita. Međutim, već je preko 90 posto bodova „out“, tako da su iznenađenja malo moguća. Veliki uzlet na Rankingu (POGLEDAJTE OVDJE) napravio je Ivan Žuljević koji je trenutno treći igrač svijeta u balotanju po staro – dalmatinskim pravilima. Uzlet koji je više nego zaslužen obzirom na izvedbe na Hanu i u Omišu.

Jure Juka Radman kao prvi pratitelj vodećeg je zaslužio značajno umanjen broj bodova za oba spomenuta nadmetanja kao Ivanov suigrač, sukladno Kriterijima. Da je Juka igrao polufinale ili finale sada bi bio vodeći, naravno pod uvjetom da je rezultat navedenih završnica isti. U situaciji gdje je Juka ozljeđen to bi bilo teško za očekivati. Međutim, ukupno devet utakmica koje je Juka odigrao zaslužuju vrijednovanje, a opet sukladno Kriterijima koji su prije sezone i unaprijed objavljeni.

Vodeći igrač na Rankingu je odlični Luka Žure, koji je bez obzira na poraze u dva finala (Omiš, Žrnovnica) zadržao visoke šanse da godinu završi kao onaj najbolji. Dobar plasman na Konjskom ili Dicmu mu gotovo sigurno garantira titulu. Iako, dva i pol mjeseca su mnogo, a u sportu je gotovo onda kada je zaista gotovo. Pa ćemo i mi veliki prekrasni prijelazni pehar uručiti najboljem onda kada se bodovi točno utvrde, a eventualne sugestije putem rubrike Kontakti još jednom sagledaju.

Comments are closed.