RIA VOJKOVIĆ UVJERLJIVO NAJBOLJA: U Sinju završeno juniorsko PH u boćanju

Čudo od igračice Ria Vojković uživo: 10.7.-14.7. Dvorana Mačkula – Sinj – Pržina
9 srpnja, 2019
Mješoviti parovi: MAJA ČOTIĆ I ZVONE ČOTIĆ NAJBOLJI U SRINJINAMA
17 srpnja, 2019

RIA VOJKOVIĆ UVJERLJIVO NAJBOLJA: U Sinju završeno juniorsko PH u boćanju

Sinj je protekla od 10.7. do 13.7.2019 bio domaćin Prvenstva Hrvatske za juniorke i juniore u boćanju.

Prvo ime ovog prvenstva svakako je mladi boćar ‘Drivenika’ i ‘Svetog Jakova’ Filip Klarić.

U 6 odigranih disciplina Klarić je osvojio čak tri zlatne i tri srebrne medalje, što je postignuće koje rijetko tko postiže na ovakvim natjecanjima.

Ono što je Filip Klarić postigao u konkurenciji juniora, napravila je sjajna Ria Vojković iz BK ‘Komiža’ u konkurenciji juniorki. Ria je osvojila zlatne medalje u 5 disciplina i uvjerljivo najbolja juniorka Hrvatske.

Ovime je završila juniorska boćarska sezona, a sada slijede kadetska natjecanja – najprije na županijskoj, a onda i na državnoj razini. Ono što je posebno važno za boćare s područja Splitsko-dalmatinske županije je osvajanje juniorskog Kupa Hrvatske u ekipnoj konkurenciji. U tom uspjehu značajan doprinos dali su i boćari s područja cetinskog kraja Marin Vudrag, Andrija Blajić, Matej Maleš i Branimir Botica. Ekipu su još činili Ria vojković, Luka Jozipović i Jadran Grančić.

Prvenstvo se održavalo na boćarskim terenima na Hipodromu i u dvorani u Vojarni ‘126. brigade HV-a’. Voditelj natjecanja bio je Miroslav Jukić, a domaćini BK Sinj i BK Mačkula.

Izvor (tekst i foto) : Ferata.hr

Comments are closed.