Rico slavi titulu i „104 dalmatinca“: UČENIK PROTIV UČITELJA I VELIKO FINALE

Utakmica generacije: FINALE 1.HBL BK SOKOL – BK ZRINJEVAC OD 13:00 UŽIVO
8 travnja, 2018
Oborile državni rekord u štafeti: ODLIČNE ROZMARIJA KARUZA I RIA VOJKOVIĆ
20 travnja, 2018

Rico slavi titulu i „104 dalmatinca“: UČENIK PROTIV UČITELJA I VELIKO FINALE

Jure Žižić Žika Klement Kleme Ugrin

O jednom od najsnažnijih balotaških nadmetanja ove zime onom u Turjacima „104 dalmatinca“ sve je već rečeno. Jednako tako o odnosu Ivana Šošića Rica i Klementa Ugrina smo već nekoliko puta pisali. Nekoliko puta ne znači nužno i dovoljno puta. Oni će ovoga puta biti na suprotnim stranama. Ipak, krenimo redom.

U prvom polufinalu Turjaka, u velikom balotaškom derbiju, po mnogima finalu prije finala, Dine Botica i Rico savladali su kombinaciju Stipe Ruščić, Rino Vučković i Ante Ratković Bili, da bi Ricov štićenik i učenik, mladi i eksplozivni Klement Ugrin u kombinaciji sa Jurom Žižićem slavio protiv Tonija Bašića i Mirka Delića u drugom polufinalu, poprilično uvjerljivo.

Ništa od toga nebi bilo čudno da upravo karizmatični „kapetan“ nije Ugrinov mentor, čak i balotaški otac na jedan način. Rico je gubio dane i noći igrajući sa svojevremeno neiskusnim Klemom. Tu i tamo je pobjeđivao, ali u pravilu je gubio važne utakmice u nadi da će Kleme postati upravo ovo što je danas, a to je etablirana zvijezda bakelita. Kleme je potpuno stasao u pravog igrača jer se u finale „104“ ne ulazi svaki dan. Nemajte dvojbe oko toga. U Turjake su došli svi, igrali svi i gubili svi. I zato je jedno sigurno. Jedini igrač koji iz arene Turjaka neće izići pognute glave je upravo legendarni Ivan Šošić Rico. Meč u kojem nema analiza, meč u kojem će prevladati nešto drugo, ono što je jače od samog nadmetanja. Veliko finale, učenik protiv učitelja u meču u kojem Rico sigurno pobjeđuje.

Rico i Kleme 2

Comments are closed.