Oborile državni rekord u štafeti: ODLIČNE ROZMARIJA KARUZA I RIA VOJKOVIĆ

Rico slavi titulu i „104 dalmatinca“: UČENIK PROTIV UČITELJA I VELIKO FINALE
16 travnja, 2018
Danas finale u Turjacima: TONI ŠKARABIĆ KAO LICE TURNIRA „GORNJA BRELA 2018“
21 travnja, 2018

Oborile državni rekord u štafeti: ODLIČNE ROZMARIJA KARUZA I RIA VOJKOVIĆ

Ria Vojković i Rozmarija Karuza

Dok balotaška javnost željno očekuje sutrašnje veliko finale bakelita u „104“ na kojem se očekuje zaista velik broj gledatelja i kojem ćemo još ponešto reći uskoro, javnosti će biti više nego zanimljiv podatak o dvije fantastične igračice i jednom hvale vrijednom rekordu.

Naime, Ria Vojković i Rozmarija Karuza oborile su hrvatski rekord u štafeti za žene pogodivši 43 od 54 boće prošlog vikenda. Štafeta je disciplina u kojoj igračice unutar pet minuta naizmjenično bacaju po 4 željezne boće kako bi pogodile zadani cilj i to što više puta. Cure su navedeno uspjele više puta nego bilo koje druge dvije cure u Hrvatskoj dosada. Fantastično.

Ria i Rozmaria su boćarice Komiže sa otoka Visa. Boćanje na Visu i Komiži je „nacionalni“ sport. Rivalstvo kluba iz grada Visa i kluba iz grada Komiže je iznimno veliko i tema je koje ćemo se detaljnije dotaknuti u budućnosti. Žensko boćanje i boćanje za najmlađe je na najvišem mogućem nivou. U prijevodu, Komiža je ponos i dika dalmatinskog boćanja, a ove cure su ono najbolje što odlični stručnjaci Vinko Sviličić, Jerko Marinković, Bepi Bašić i Mario Bogdanović imaju. Neka im je sa srećom u daljnjem bavljenju ovim prekrasnim sportom, a olimpijada u Parizu 2024 se za ove cure doima kao jako dostižan cilj.

 

 

Izvor: Boćarski savez županije Splitsko – dalmatinske

Comments are closed.