Rogoznica 2021: IVAN IKO PALAVERSA, MATE KESIĆ I GABRIJEL PERKOV NAJBOLJI !

Završnica 1.HRL – Gorčina na Solin, Naklice i Pržina za finale
23 rujna, 2021
UKG OSVOJIO LIGU KALAŠ 2021: Kleja, Jure, Duje, Dunde jr. i Čavlina !
25 rujna, 2021

Rogoznica 2021: IVAN IKO PALAVERSA, MATE KESIĆ I GABRIJEL PERKOV NAJBOLJI !

Odigrano je finale jednog od elitnih balotaških nadmetanja, onog u Rogoznici za 2021.godinu. Tamo su se sastali kombinacija “broj jedan” u balotama danas: Luka Žure, Petar Bilokapić pojačani odličnim pucačem Renatom Markočem, a protiv Mate Kesića, Gabrijela Lorenta Perkova i Ivana Ike Palaverse.

Prvi set sa 16:5 su dobili Luka, Petar i Renato, a drugi set otvorili bolje sa prednošću od 12:7. Dakle otvor 28:12. Ipak, Mate Kesić, Ivan Palaversa i Gabrijel Perkov podižu nivo igre i preokreću drugi set. U trećem setu Žure, Bilokapić i Markoč su imali 13:11 prednost, ali su na kraju na tih 13 punata ostali.

To je prva titula za mladog Gabrijela Lorenta Perkova u Rogoznici, koji je još mladi igrač i zasigurno će imati još veliki broj šansi za osvojiti “Anđela”, kako se tamošnji prekrasan pehar zove.

Za Matu Kesića je ovo treća titula, a statistički podatak koji je nakon sinošnjeg finala najvažniji, kada je povijest balotanja u Dalmaciji u pitanju, jest da je ovo prva titula u Rogoznici za jednog od igrača bakelita kojeg nedvojbeno čeka mjesto u kući slavnih balotaša, za Ivana Iku Plaversu.

Iko će, onda kada ode iz igre, otići kao legenda iste. Otići sa “Frapom” i bez nje su dvije potpuno različite stvari, a Iko je svoju osvojio sinoć.

Oni koji njegovu karijeru pobliže prate znaju da je Iki titula u Omišu još vjerovatno jedina “neostvarena želja”. Tamo je dva puta bio u finalu i dva puta uzeo srebro. Iko je igrač kojeg omiška publika iznimno cijeni, pa su njegovi nastupi u Omišu ono što će u godinama pred nama biti pod povećalom, a ne sumnjamo da će Iko do te, zaista posebne titule jednom zaista i doći.

Comments are closed.