UKG OSVOJIO LIGU KALAŠ 2021: Kleja, Jure, Duje, Dunde jr. i Čavlina !

Rogoznica 2021: IVAN IKO PALAVERSA, MATE KESIĆ I GABRIJEL PERKOV NAJBOLJI !
24 rujna, 2021
Mladi igrači slavili u Štafeti: VJEKO ŠKRABIĆ I MATIJA, ROKO I DUJE !
27 rujna, 2021

UKG OSVOJIO LIGU KALAŠ 2021: Kleja, Jure, Duje, Dunde jr. i Čavlina !

Jure Bartulić valja za titulu, a Duje Pirić već slavi

Odigrano je finale najcjenjenije lige u bakelitu u Dalmaciji, lige Kalaš. Tamo su se našle ekipe koje su stigle eliminirati sve papirnate favorite do finala, kultna ekipa UKG iz Žrnovnice i ekipa Meter.

Duje Pirić na pucaču, Jure Bartulić na korektoru i Tomo Jerković na prvaru su bili najbolja kombinacija tokom čitave lige. Oni su bili bolji od ekipe Meter, koju predvode Ivan Čurković, Tomo te Tiho Meter. Za svu trojicu slavljenika je ovo prva titula u karijeri na ovom za njih važnom natjecanju. Jednako vrijedi i za preostala dva člana ekipe prvaka (jer se liga igra 3+2), Petra Bratima i Marka Čavlinu.

Tijek finala:

Prvi set su šampioni dobili sa 16:5 jako uvjerljivo. Ekipa Meter je imala 9:8 prednost u sklopu drugog seta, ali to je bio sve od njih, jer je UKG okrenuo stvari u 16:9 pobjedu.

Jure Bartulić i Tomo Jerković:

Igrači pod povećalom su bili Tomo Jerković i Jure Bartulić. Jure je igrač koji je u balote prešao iz nogometa, a u toj transformaciji naišao na pomoć u savladavanju tehnike u školi boćanja boćarskog kluba Naklice, nakon jedne ligaške utakmice na Hvaru. Struka mu je tada savjetovala “zakašnjelu” tehniku pucanja iz dva i pol koraka, koju je Jure do danas usavršio, a obzirom da mu je “Kalaš” domaći teren, sa valjom Jure “doma” problema nema. Po većini mišljenja, Jure Bartulić je najbolji igrač čitave lige.

Tomo Jerković je igrač koji je nekako rastao zajedno sa raffom. Prošle godine je postao prvak Hrvatske u pojedincu klasično i tako došao do uspjeha karijere. Teške utakmice kroz ligu su one koje su njegovu igru izdigle “level” više, pa se popularni “Kleja” mnogo bolje snalazi u utakmicama koje “sude turnire” nego prethodnih godina. Podlogu “Kalaša” Kleja poznaje najbolje od svih igrača koji su sudjelovali u natjecanju, pa kada se sve skupa u zbroju sagleda, ova titula nije nikakvo iznenađenje.

Kleja i Jure posjeduju ozbiljan nivo igre, a kada im pridodate klasu kakav je Duje Pirić, od sada pa na dalje, ako ostanu skupa, u Ligi Kalaš će uvijek biti u najužem krugu favorita. Jerković i Bartulić su sve što se dogodilo godinama strpljivo gradili i potpuno zaslužili.

Petar Bratim, Duje Pirić, Tomo Jerković, Jure Bartulić i Marko Čavlina
Šampioni u društvu legendarnog Tome Sinovčića “Kalaša”

Comments are closed.