S Naklica u Bergamo: Omišani u kvalifikacijama za boćarsku Raffa “Ligu prvaka”

Nacionalni savez razvija Petanku: MILAN GNJIDIĆ NA SJEDNICI IO-a HBS-a
6 siječnja, 2020
Braća Ćubela nastupaju na turniru “Charles Beraudier” u Lyonu
9 siječnja, 2020

S Naklica u Bergamo: Omišani u kvalifikacijama za boćarsku Raffa “Ligu prvaka”

Boćarski klub „Naklice“ je prošle godine stigao do prvog mjesta u sklopu prve Hrvatske boćarske raffa lige i tako Gradu Omišu i Dalmaciji donio titulu momčadskog klupskog prvaka Hrvatske. Sa tokom lige i ishodom finala javnost smo već upoznali.

Novost je da će BK „Naklice“ u ždrijeb boćarske „Lige prvaka“, koja će brojiti 12 klubova, inače prvaka najbolje plasiranih država sukladno koeficijentu svjetske federacije (CBI). Hrvatska je po tom koeficijentu na 6. mjestu obzirom na igre koje su prezentirali naši igrači na posljednjem europskom prvenstvu održanom u Austriji (Innsbruck). Ždrijeb kvalifikacija će se održati 31.3.2020.

Klupski prvaci Italije, Austrije, Švicarske i Turske kao nositelji će biti direktno plasirani na završni turnir najboljih 8 klubova Europe u talijanskom Bergamu. Preostala četiri sudionika završnog turnira boćarske Lige prvaka ćemo dobiti kroz kvalifikacije u kojima će u sklopu dvije utakmice razigravati preostalih osam klubova sudionika ovog elitnog natjecanja po kup sustavu (kući i u gostima). Očekuje se da će igrači našeg prvaka, koji su iznijeli finale prvenstva Hrvatske Mate Pavešković, Damir PirićSiniša Stipić i Božo Vladušić u sklopu kvalifikacija biti favoriti.

U slučaju pobjede čeka nas povijesni, prvi, nastup jednog boćarskog kluba iz Dalmacije na završnom turniru najboljih boćarskih klubova Europe. Štoviše, obzirom da je Hrvatska boćarska velesila Omišani ni tamo neće biti prolaznici.

Igrači, uprava i juniori kluba na prijmu kod gradonačelnika Grada Omiša, gospodina Ive Tomasovića

Izvor: dalmacijadanas.hr

Comments are closed.