SA 30.11.2021 TAJNIK BSŽSD SE ODREKAO NAKNADE ! Boćarsko školsko natjecanje kao budućnost !

BK Biston ponovno piše povijest zlatnim slovima: BISTON BAŠKA VODA – ZRINJEVAC ZAGREB 22:4 !
5 prosinca, 2021
ZIMSKA “VOLO” REKREATIVNA LIGA SINJ 2021/22 – KARLOVAČKO: Raspored odigravanja !
11 prosinca, 2021

SA 30.11.2021 TAJNIK BSŽSD SE ODREKAO NAKNADE ! Boćarsko školsko natjecanje kao budućnost !

Siniša Stipić (lijevo) i Mutlu Turkmen (desno)

Gotovo trideset godina je BSŽSD djelovao na jedan, uhodan način. Da bi spletom okolnosti, posljednje tri godine došlo do značajnih rezova, kako kadrovski, tako i financijski. Sve zajedno je u kombinaciji sa rastućim Bistonom rezultiralo najvećim dosegom dalmatinskog boćanja i boćanja u SDŽ, a to je 10 muških seniorskih titula u SDŽ i ukupno 11 u Dalmaciji tokom 2021.godine (Petanka prvak iz ŠKŽ – kojem je boćarski savez SDŽ jako “kumovao” je taj jedanaesti). U tom povijesnom trenutku Dalmacija je imala sve muške seniorske titule.

Nakon što je legendarni Zvone Rančić vukao boćanje u SDŽ 30 godina, Siniša Stipić je to radio posljednje tri godine i to na način da je na svim nivoima od klupske razine, BSŽSD do HBS-a odradio sljedeće projekte, uz pomoć velikog broja suradnika, u poprilično ključnom obimu:

Juniorska liga – povezao sjever i jug Hrvatske nakon sjednice IO-a HBS-a, što je rezultiralo prvim izdanjem HJBL 2017.

Raffa liga – nakon sjednice IO-a HBS-a krenuo i pokrenuo 1.HRL i ostala raffa natjecanja (Kup i prvenstva po disciplinama).

Petanka liga – nakon sjednice IO-a, preslikao raffa uzlet na Petanku, čiji je rezultat 1.HPL i ostala Petanka natjecanja.

Reformirao Zbor sudaca BSŽSD, kadrovski i informatički.

“Online” sjednice IO-a HBS-a i BSŽSD – krenule na njegov prijedlog, što je rezultiralo uštedom saveza.

Vratio BK Naklice, kao srce boćanja u Dalmaciji, na uzlaznu putanju od točke kada je dio članova razmišljao o gašenju kluba, a u BK Sokol Orbico proveo opsežan sustav boćarskog treninga kompletne momčadi, koji je do danas primjer u Dalmaciji.

Pomogao Miru Jukiću u izradi dokumenata za projekt “Boćarsko školsko natjecanje 2021/22 u SDŽ”.

Izradio višegodišnji plan i program treninga za igrače “Brzinskog i štafetnog izbijanje”, koji koriste neki od najboljih trkača Dalmacije.

Izradio kriterije za ranking igrača “Bakelita” s ciljem smanjivanja utakmica igrača tokom godine i podizanja nivoa izvedbe igrača reprezentativaca, što je rezultiralo 30-ak posto boljim uvjetima za igrače bakelita.

U većem iznosu financirao put raffa reprezentacije u Tursku 2018. s ciljem pokretanja raffe u Hrvatskoj.

Tajnik BSŽSD nam je kazao sljedeće: “Kada su članovi IO-a konstatirali da je Kup natjecanje u BSŽSD potpuni pogodak, čiji je koncept ideja Mira Jukića, shvatio sam da se ne smijemo uljuljati u novih 30 godina stagnacije. Osim kupa, Miro je srce projekta Boćarsko školsko natjecanje u SDŽ, što je najvažniji projekt Dalmacije uz projekt Biston. Osjećam moralnu potrebu, odreći se naknade, koliko god ona minorna bila, te je dati na raspolaganje predsjedniku Jukiću i njegovom Izvršnom odboru. Tri godine sam vukao i mnogo toga izvukao. Svojim sam znanjem i iskustvom tu na raspolaganju, ali štafeta da tako kažem, mora ići dalje. Neka predsjednik i IO usmjere sredstva tamo gdje smatraju da će biti najpotrebnije. Ako angažiramo sada dvjestotinjak djece, koliko ih se trenutno očekuje da će boćati kroz školsko boćarsko natjecanje u SDŽ, imamo temelj za jako boćanje u budućnosti, a možda i za Nasićevu ideju županijske juniorske lige. Sve resurse moramo gurnuti u tom smjeru. Dok sam bio najveća snaga saveza, savez me podržavao, zato hvala Tonću Jurjeviću kao bivšem predsjedniku, Miru Jukiću kao novom predsjedniku, dopredsjedniku Matejasu Jozipoviću, koji je jedan balans u toj priči i suradnicima poput Zorana Nasića, Ive Topića, Bože Vladušića i ostalih, koje sam već bio naveo u svom izvješću o radu protekle tri godine”.

Comments are closed.