ŠAMPION SA DOČINA ! Kapetanu BK “Tugare” titula u Pojedinačno klasično “Tugare 2021” !

Mješoviti par “Srinjine 2021.” – MILIVOJ JUGINOVIĆ I ANA JUGINOVIĆ PRVACI !
20 kolovoza, 2021
KACUNAR 2021: Stipe Pivčević i Željko Žele Juričić na tronu !
21 kolovoza, 2021

ŠAMPION SA DOČINA ! Kapetanu BK “Tugare” titula u Pojedinačno klasično “Tugare 2021” !

Josip Bulić

Nakon godinu dana pauze i 2019. godine, odigrano je nadmetanje u Pojedincu klasično na lokaciji “Tugare – Dočine”. Specifično za nadmetanje jest da se igralo sa tri balote, što je poznato samo u petanka boćanju. Obzirom da je bakelit svojevrsna mješavina raffa boćanja i petanka boćanja, bilo je zanimljivo pratiti dvoboje tokom turnira.

Najviše znanja je pokazao kapetan i nositelj igre boćarskog kluba “Tugare” Josip Bulić. On je sa 12:6 12:4 savladao svog protivnika Marka Mekinića u finalu. Bulić je pokazao visok nivo taktičke zrelosti i psihološke pripremljenosti, jer je nešto skromniji pucački dan okrunio titulom prvaka. Naprosto se opredijelio na otimanje balota kada je za to imao i polupriliku te tako težište igre u pucačkom smislu prebacio na protivnika, što ovaj nije uspio materijalizirati.

Nakon utakmice, prvak nam je kazao: “Inače je pojedinac sa 4 balote onaj kojeg je teško dobiti sa natpucavanjem, a u igri sa tri balote je to još izraženije. Odlučio sam se za nešto defanzivniju strategiju igre. Ipak, to je finale, glava mora biti mirna, a noge čvrsto na tlu. Naprosto sam uspio realizirati svoj plan koji sam si zadao prije početka finala. Sada kada sam osvojio naslov mogu se još više posvetiti boćarskom klubu. Pozivam sve mlade igrače da se uključe u balote i boćanje.”

Podsjećamo da je Josip trener juniorske selekcije Splitsko – dalmatinske županije. Njegov napredak u svim segmentima igre tokom posljednje dvije godine je evidentan, pa možemo kazati da ovaj boćarski entuzijast ima itekako svijetlu budućnost u igračkom, a onda i u trenerskom segmentu sporta.

U utakmici za treće mjesto, jedan od favorita nadmetanja, Jure Markičević je sa tijesnih 2:1, pobijedio Josipa Čavčića. Jure je svoju medalju zaslužio u igralištu, ali i van njega. Naime, Jure je veliki prijatelj boćarskih klubova Tugare i Naklice, te jedan od najvećih zagovornika, toliko potrebne, boćarske dvorane u Poljicima.

Mekinić, Bulić, Markičević i Čavčić
Jure Markičević

Comments are closed.