Senzacija: ANTE BOŽIĆ, TOMO PLAZONIĆ I PETAR CRLJEN SLOMILI MOMČAD SNOVA

Goropadni Omiš i Ivan Bašić Gile: PREKO 100 EKIPA U ŽDRIJEBU PAROVA
31 srpnja, 2016
Nezapamćeno: GOJKO MELVAN I IVAN ŠOŠIĆ RICO ZAJEDNO U ŽRNOVNICI
1 kolovoza, 2016

Senzacija: ANTE BOŽIĆ, TOMO PLAZONIĆ I PETAR CRLJEN SLOMILI MOMČAD SNOVA

Ante Božić Tomislav Plazonić Petar Crljen

Već je bilo govora o tome koliko je genijalno zamišljen balotaški Ožujsko kup. Projekt hvale vrijedan i neupitno ogroman korak naprijed za balotanje u Dalmaciji. Turnir pun uzbuđenja stigao je do svojih poluzavršnica, a igra u 21 punat svaki meč ostavlja dovoljno otvorenim. Tu svatko može pobijedit svakoga, jer Dalmacija vrvi pravim igračima. Njih ima na svakom koraku.

Dio (5 do 6) igrača, koji su članovi dva prošlogodišnja boćarska prvoligaša iz srednje Dalmacije, nema pravo nastupa na turniru. Stoga, dio ostalih ponajboljih igrača sklapa mega momčadi. Jednu takvu sklopili su Mate Pavešković, Ivan Iko Palaversa, Veljko Maretić i Petar Bilokapić. Način na koji su protutnjali uvodnim turnirom i prvim dvijema utakmicama poluzavršnice je zapanjujući.

Ipak, finale im je donijelo fenomenalnog šutera Petra Crljena, Tomislava Plazonića i Antu Božića. Kaštelani otvaraju sa 7:1, kada ulazi Pavešković umjesto Palaverse. Potop se nastavlja do 16:2, kada zvijezde balotanja pokazuju znakove bolje igre za 17:8. To je ipak bilo sve, a Božić, Crljen i Plazonić zasluženo idu u završnicu.

Po „izdvojenom mišljenju“ naših ljudi na terenu koji su meč gledali, Palavesa je u trenutku izmjene bio ponajbolji igrač poražene ekipe i nikako nije smio van. Glavni kandidat za to trebao je biti do finala odlični Bilokapić, kojeg je Crljen u finalu potpuno natpucao. Loše odlučivanje često zna generirati i nizak nivo „sreće“, što je za momčad snova značio poraz.

Dvije od tri ekipe koje su slovile za favorita Ožujsko kupa u startu, već su „out“. Treća svoj put ka završnici traži idući tjedan. Ništa nije zagarantirano, a do samog finala može bilo tko.

Čeka nas, zaista, rezultatski potpuno neizvijesna i dramatična sportska bitka do samog kraja.

Comments are closed.