Senzacija godine: DRAGAN BOTA I MARKO JAZIDIJA NAPRAVILI ČUDO

Neviđena drama: ŽELJKO JURIČIĆ I JUNAK DANA MLADI IVAN ŽULJEVIĆ U FINALU
19 lipnja, 2016
Prvi među četiri: DALIBOR KVESIĆ I ŽELJKO GAĆO S PROVUKLI SA TIJESNIH 2:1
20 lipnja, 2016

Senzacija godine: DRAGAN BOTA I MARKO JAZIDIJA NAPRAVILI ČUDO

Dragan Bota Marko Jazidija 2

Dragan Bota i Marko Jazidija

O nezapamćenoj drami Korešnice već je bilo riječi. Međutim, nekoliko sati prije te utakmice, publika Brnaza svjedočila je senzaciji godine. Po mnogim mišljenjima najbolji par u balotama uopće Luka Žure i Denis Ramljak na jako, jako velikom i važnom turniru u Brnazama rezultatom 0:2 izgubio je od Dragana Bote i Marka Jazidije. Imena ovog dvojca van Brnaza, a kada su u pitanju iole ozbiljni balotaši, ne znače previše. Ipak, igralište je za svakoga isto, a svaka utakmica počinje sa 0:0.

Koji su razlozi poraza dva prava balotaška superstara nije nam poznato, s obzirom da je najbolji balotaš današnjice jako nesklon podcjenjivanju protivnika. Točnije, on potpuno respektira svakog suparnika u igralištu do zadnje balote.

Tijek utakmice ukratko:

Domaćin je prvi set otvorio sa iznenađujućih 9:2. Žure i Ramljak okreću stvari na 12:15, da bi sa 16:15 izgubili prvi set u potpuno spektakularnoj završnici. Veliki favoriti su vodili drugi set čak 10:2, kojeg su uspjeli izgubiti 16:13, za nevjerovatan balotaški dan.

Na drugom igralištu Miroslav Žanko Suvi i Nediljko Neno Juričić došli su do lagane 2:0 pobjede. A Neno se ovim vratio na pobjedničke staze nakon dva teška poraza.

Nevjerovatna balotaška sezona:

Pet najuspješnijih igrača za 2015 po dalmacijabalote.com, Denis Ramljak, Luka Žure, Hrvoje Milavić, Siniša Stipić i Slavko Maretić do sada u 2016 imaju poražavajuće rezultate. Igra se već sedam mjeseci, a petorka ima u pojedinačnom zbroju turnira ukupno tri osvojena turnira. Ista grupa igrača u 2015.godini je osvojila ukupno 40! kompetitivnih balotaških turnira po istom tom zbroju. Navedeno je pokazatelj koliko je regija bogata balotašima, a o svemu nas očekuje velika analiza.

Miroslav Žanko Suvi Nediljko Neno Juričić

Miroslav Žanko Suvi i Nediljko Neno Juričić

Comments are closed.