Neviđena drama: ŽELJKO JURIČIĆ I JUNAK DANA MLADI IVAN ŽULJEVIĆ U FINALU

U Brnazama laganih nema: UPOZNAJTE JOŠKA MODRIĆA JOKCA I ANTU DOMNJAKA
17 lipnja, 2016
Senzacija godine: DRAGAN BOTA I MARKO JAZIDIJA NAPRAVILI ČUDO
19 lipnja, 2016

Neviđena drama: ŽELJKO JURIČIĆ I JUNAK DANA MLADI IVAN ŽULJEVIĆ U FINALU

Žele nasl

Vatreni as Željko Juričić

Jučer su na programu u Korešnici viđena dva odlična polufinala. Mate Kesić, Jure Radman i Igor Žuljević imali su set i ogromnu prednost u drugom setu koju su protiv Velje Maretića i Ante Taraša uspjeli propustiti. Odlični Taraš i Maretić zaostajali su i treći set, doveli ga u egal, ali ipak na kraju ostali nekoliko punata prekratki. Radman, Kesić, Žuljević time du izborili još jedno finale nakon jesenica (i Grebena – Mate).

Dva puta 15:15, bulin van igrališta, preokreti, nošelje tri balote u ruci a da partija nije gotova za neviđeni spektakl:

Kakvu dramu je ponudilo drugo polufinale između Ivana Žuljevića i Željka Juričića protiv Siniše Stipića i Slavka Slave Maretića, publika zaista ima rijetku priliku vidjeti. Stipić i Maretić imali su 11:4 prednost u prvom setu i izgledali potpuno dominantno u igralištu, da bi isti stigao na 15:15. Odlučivala je jedna balota koja je išla na stranu Juričić/Žuljević, ali drama tog seta nije ni sjena onom što je ponudio drugi set. Juričić i Žuljević poveli su 8:2. Maretić i Stipić se vratili na 10:11. Tada Maretiću jedan udarac u bulina za četiri punta ostaje u protivnička tri za 14:10 iz odbijanca.

Upitno pravilo koje ima dugu tradiciju u Poljičkoj Republici:

A na 14:14 neviđeni spektakl. Kiks ruka Stipića i Maretića, jedan siguran punat na tlu i drugi upitan na metar udaljenosti, i tri balote u ruci za Ivana Žuljevića. Upitan na način da je Juričić i brojna publika u njega bio potpuno siguran. Maretić gotovo da je uzeo balotu sa tla, a Stipić je inzistirao na mjerenju kad završi ruka ukoliko isti bude bio sporan. Pravilo (kao i u Omišu i Žrnovnici) glasi: Sudac je dužan utvrditi čiji je punat u svakom momentu, ali ne i dali su dva, tri ili više punata dok god netko od aktera ima još balota u ruci. U dvominutnom premišljanju, Žuljević nosi sve tri balote u ruci bez da ih odigrava, sudac dva puta mjeri drugu balotu za koju ustanovljava da nije puntu. Tada nastaje pravi i „Željko Juričić show“, a u sljedećoj ruci na 14:15, prednost se okreće na stranu Stipića i Maretića koji imaju 5 balota u ruci na jednu balotu protivnika i veliku priliku, da bi Stipić prvim promašajem od gume vratio jednu Juričićevu balotu u punat i za malo gotov set potpuno zakomplicirao toliko da je Maretić zadnjom čudesnom balotom na 25 centimetara doveo set na 15:15.

Na 15:15 bulin van igrališta:

Maretić je i tada stvorio prednost balota, a Juričić tek treću svoju balotu doveo na 10-ak centimetara. U prvom hitcu Stipić uspijeva pogoditi taj gol od 10ak centimetara kada je pogodak donosio veliku prednost. Nakon drugog promašaja prednost je izgubljena, a pri udarcu je pomaknuo obje Juričićeve balote još bliže bulinu, da bi nakon toga trećim udarcem bulina pogodio i smjestio ga pod gumu za još jedan u nizu preokreta. Ruka je poništena. U posljednjem odigravanju, koje je opet odlučivala jedna balota, bolje su se snašli Juričić i Žuljević za finale.

Mladi Ivan Žuljević bio je najbolji igrač utakmice, što je za budućnost balotanja jako dobra vijest. U finalu će publika imati priliku gledati dvoboj oca i sina. Iskusni momci prevođeni probuđenim Kesićem su ipak blagi favoriti, očekuje nas spektakl, a utakmica bi mogla biti više nego zanimljiva.

Comments are closed.