SENZACIONALNO: DUBROVČANI BOĆANJE DOVELI NA STRADUN

Sat i pol do utakmice: JERIĆ I NENO NA PETRA I NIPERA
12 lipnja, 2019
Bratska borba za „Ranking“: 2000 BODOVA PETRU ILI IVICI BILOKAPIĆU ?!
13 lipnja, 2019

SENZACIONALNO: DUBROVČANI BOĆANJE DOVELI NA STRADUN

Dubrovački boćarski savez u suradnji s bocarskim savezom županije Dubrovačko – neretvanske organizira, u nedjelju 16. lipnja s početkom u 11:00 sati ispred Kneževog dvora, Svetog Vlaha i Katedrale, prezentaciju boćarskih disciplina: Precizno i brzinsko izbijanje. Podlogu (30 x 6 m) za ovu priliku poslala je Svjetska bocarska federacija (FIB) sa sjedištem u Saint – Vulbas te će ona ostati kao donacija Hrvatskom boćarskom savezu.

Nastupit će šest boćara u brzinskom i sedam boćara u preciznom izbijanju. Radi se o najboljim  svjetskim i europskim boćarima koji u petak i subotu nastupaju na tradicionalnom turniru u Trpnju. Od domaćih boćara u disciplini brzinsko izbijanje će nastupiti Luka Gašpar iz Ploča, dvostruki svjetski juniorski doprvak,  a u disciplini precizno izbijanje Maro Bajo (BK Komolac),  Ivo Butrica (BK Rijeka) i hrvatski kadetski reprezentativac Stijepo Batinić (BK Gromača). Ovom prilikom u Dubrovnik stiže Frederic Ruis – predsjednik Svjetske boćarske  federacije (FIB) i Christophe Levaillant  – Glavni tajnik C.M.S.B – svjetske konfederacije boćarskog  sporta.

U Dubrovnik pristižu i predstavnici Hrvatskog boćarskog saveza. Tomislav Ćurko – predsjednik, Denis Peršić – dopredsjednik, te Glavna tajnica HBS Lukrecija Zanki.

Markica Dodig, Luko Hendić i ostali entuzijasti boćanja u DNŽ omogućili su nesvakidašnju prezentaciju boćanja, koju će generacije igrača dugo dugo pamtiti.

Izvor: Hrvatski boćarski
(D.Buconjić)

Comments are closed.