ŠIMIĆ I BOTICA PROTUTNJALI FINALOM JESENICA

Izdvojeno mišljenje: TRI NAJBORBENIJA VALJAČA U BALOTAMA
21 veljače, 2016
Podsjetnik: SUDJELOVANJE U IZVJEŠTAVANJU I NAČIN SLANJA PODATAKA UKRATKO
6 ožujka, 2016

ŠIMIĆ I BOTICA PROTUTNJALI FINALOM JESENICA

šimić 2

Nakon iscrpljujuća dva mjeseca sportskog nadmetanja na turniru parova (2+1) u Jesenicama na kojem je sudjelovala velika većina najboljih balotaša Dalmacije odigrana je i završna utakmica. U istoj su se susreli Zdravko Tadić i Luka Žure protiv Mladena Šimića i Marijana Botice. Dvoboj je imao draž na svim mogućim razinama. Botica i Žure su obilježili povijest ove stare Dalmatinske igre, te kao takvi spadaju u red najpoznatijih ljudi i sportaša u Dalmaciji. Njihov dvoboj uvijek je prekrasan podsjetnik na susrete iz najboljih Marijanovih igračkih vremena. Radi se zaista o dva doajena i dvije hodajuće legende ove igre. S druge strane bio je dvoboj Šimića i Tadića koji su obilježili dosadašnji dio turnira, te kao takvi bili u konkurenciji za najboljeg igrača turnira, po riječima osebujnog voditelja gospodina Romea Tomaša.

Utakmica je ponudila tvrdo otvaranje i nekoliko neizvijesnih ruku sa „sitnim puntima“ kao epilogom. Nakon početnog ispitivanja snaga briljantnim pogotcima i potezima bljesnuo je Mladen Šimić, iskoristio tvrdu i visokokvalitetnu igru svog suigrača Botice, te bravurama riješio pitanje pobjednika prvog seta. Dvojac je u jednako ekspresnom tempu nastavio i u drugom setu kojeg je dobio jednako uvjerljivo, te zasluženo odnio pobjedu i turnir. Šimić je u nekoliko navrata sigurno pogađao bulina za velike punte te zasluženo odnio titulu najboljeg igrača turnira. Za Tadića je ovaj turnir i plasman u finale velik korak naprijed u karijeri, a njegov daljnji rast očekujemo i u budućnosti.

Slavilo se do kasno u noć. U transu slavlja neke velike misli i izjave zauvijek su nezabilježene otišle u nepovrat, što predstavlja nesagledivu štetu za prave i manje prave pratitelje balotanja u Dalmaciji. Jedini koji se dosjetio zabilježiti dojmove video snimkom i ovjekovječiti ovaj spektakl je već spominjani Romeo Tomaš čije dojmove ili njihov dio će te moći vidjeti putem našeg facebook linka u narednim satima. Stoga ostanite „aktivni“.

Tomaš najavio „trojke“ kao novi turnir: Svi pravi zaljubljenici balotanja pozvani su na novi turnir u Jesenicama (3+1). Prijave su u tijeku. Zvijezda neće nedostajati, a favorita očito nema a do titule i pehara može bilo tko, što je ovaj netom završeni turnir jasno pokazao.

Diljem Dalmacije: Sinošnja večer ponudila je još jedan spektakl i kandidata za utakmicu turnira u Stobreču u kojoj su Marko Kovačević i Božo Vladušić istinski namučili Marina Ribičića i Nenu Juričića. Prvi set i nivo igre unutar njega dugo će se pamtiti. Iskustvo je presudilo a mlađi par ima za čime žaliti, pogotovo za činjenicom  da su u datom momentu (na 11:4 ili 15:4) propustili u igru uvesti Lea Vetmu, tihog bombardera sa Klisa. Turnir se približava kraju a tenzije i uzbuđenje koje turnir nosi približavaju se svom vrhuncu. Pod povećalom će se naći Neven Jelić i Vice Franić koji bi njegovim osvajanjem ušli u uzak krug najboljih igrača Dalmacije ovoga trenutka. Doduše, navedeno će biti sve samo ne jednostavno i lagano.

Botici druga titula: Osim trofeja u Jesenicama Marijan Botica došao je do drugog osvojenog turnira u 2016.godini i pokazao da karizmatični i uvijek borbeni „Vuk“ još nije rekao svoje zadnje. U lizi u Kaštelima (na lokaciji na kojoj se tradicionalno igra liga i turnir u paru unutar kalendarske godine) zajedno sa popularnim Jozom, te širom Dalmacije već odavno poznatim fajterima Antom Božićem i Tomislavom Plazonićem došao do titule. Turnir nije ni blizu bez značaja s obzirom da su na njemu sudjelovali, između ostalih i Peraica, Botica, Žuljević i Ramljak. Božića i Plazonića, Antu i Tomu veseljake iz Kaštela morate voljeti u balotaškom smislu. Borben i na feštu uvijek spreman tandem poželjan je gost svakog pravog turnira. Zajedno sa Antom Peraicom predstavljaju dio kaštelanske mladosti. Njihov mentor ovime je izbio na vrh i 1.mjesto „Poretka“ u 2016.godini koja će očito biti najuzbudljivija do sada. Malo je igrača koji su utrku shvatili olako. Boticu kao vodećeg prati već petnaestak igrača sa po jednim osvojenim turnirom. Među njima nema onoga koji se šali, a borbeni i emotivni Šimić je najbolji dokaz istog.

Jeseničani

Jeseničani 2

Comments are closed.