Izdvojeno mišljenje: TRI NAJBORBENIJA VALJAČA U BALOTAMA

Diljem Dalmacije: BOTICA I ŠIMIĆ PRVI FINALISTI JESENICA
20 veljače, 2016
ŠIMIĆ I BOTICA PROTUTNJALI FINALOM JESENICA
5 ožujka, 2016

Izdvojeno mišljenje: TRI NAJBORBENIJA VALJAČA U BALOTAMA

mario milan

S obzirom da je cilj da se čuje mišljenje što većeg broja igrača koji imaju manji ili veći značaj u balotaškom svijetu uvodimo rubriku „Izdvojeno mišljenje“ kroz koju je cilj uključiti što veći broj poznatih balotaša u diskusije i rasprave o balotaškim temama, tehnici, taktici u balotaškoj igri, kao i obilježjima najistaknutijih igrača.

Za donijeti neki generalni sud i mišljenje svih balotaša o najboljim igračima kroz povijest, valjačima, pucačima, korektorima i sličnim parametrima potrebno je provesti jako široku anketu među poznatim balotašima. To je zaista ozbiljan i dug posao koji i jest jedan od konačnih ciljeva, ali ne u bližoj budućnosti. S obzirom na civilizirano pravo osobnog i izdvojenog mišljenja svakog čovjeka i balotaša, svi igrači, pratitelji ili prijatelji balotanja u Dalmaciji mogu navedeno iznijeti putem rubrike kontakt. Bilo da se radi o 3, 5, 7 ili 10 najboljih igrača, valjača, pucača ili korektora kroz povijest, po opet ponavljamo, izdvojenom mišljenju. Bilo da se radi o najperspektivnijim igračima, o najboljim igračima balota danas ili nekad i svim sličnim parametrima koje su svakodnevna tema igrača diljem Dalmacije. Bilo bi poželjno kad bi analatičar u procesu imao najmanje tri do pet osvojenih turnira, kako bi mišljenje bilo donekle relevantno. Za istog ćemo navesti uspjehe, i potpisati ga imenom ili pseudonimom, ovisno o želji analitičara.

Tri najborbenija valjača u balotama, abecednim redom, po izdvojenom mišljenju:

Mario Milan. Ovaj dečko sa Hana je najbolji primjer čiste i beskompromisne borbenosti od prve do zadnje sekunde utakmice. Predaja za njega nikad nije opcija. Kao takav obožavan je od strane navijača i igrača. Netipičan stil igre i dvogodišnja pauza učinili su svoje. Popularni Odža najbolje zna što znači napraviti dugu pauzu na najvišoj razini igre i koliko je mukotrpan put natrag. Ipak, kad je rezultat negativan njegovoj borbenosti ne treba puno da vrati njega i ekipu u utakmicu. Radi se o igraču sa enormnom količinom energije. Ta borbenost praćena emocijom često zna probudit navijače i uključit ih u utakmicu. U kombinaciji sa publikom njegova igra automatski dobiva dimenziju više. Također, ukoliko ženski dio populacije ikada više pažnje posveti ovom prelijepom sportu Mario bi mogao biti jedan od glavnih razloga za to. Pravi „superstar in the making“ ili superzvijezda u nastajanju. Odličan momak, vječiti borac i ultimativni kompetitivac sa izraženom pobjedničkom crtom.

Ivan Palaversa. Ovog fajtera Dalmacija je imala priliku upoznati kroz dosadašnje upoznavanje sa najboljim balotašima Dalmacije u 2015.godini. Igrač sa nevjerovatnom vjerom u sebe. Također, igrač je koji uživa u derbi utakmicama, pa je u takvim mečevima još opasniji. Dosta toga ovisi o njegovoj pripremi, dnevnim i radnim obvezama. Pravim utakmicama ima običaj pristupiti sa dodatnom ozbiljnošću, a kao takav na svoj dan je sposoban odigrati gotovo sve i pod svim mogućim pritiscima. U pravoj utakmici ovo je protivnik kojeg ne želite i toga ste jako svjesni.

Igor Žuljević. Ovu istinsku legendu balotanja Dalmacija je također već imala priliku upoznati. Jedan je od najistaknutijih balotaša regije posljednjih 15 godina uz Matu Kesića, Marijana Boticu i Luku Žuru i jedan od najboljih igrača balota svih vremena. Igrač koji je osvojio baš sve. Borbenost u igri se kod ovog igrača manifestira na drugačiji način od već navedenog dvojca. Manje je izražena u odnosu na publiku i protivnike, što predstavlja dodatnu opasnost. Međutim, ovog igrača je naprosto nemoguće zastrašiti, i ako mu se i desi lošiji dan, protivnik nikad nije uzrok tome. Nema balotaša ni svjetskog boćara kojeg on na svoj dan nije sposoban pobijedit i sve to bez previše uzbuđenja i drame. Kao što je to već rečeno, u pravoj utakmici, pogotovo u samačkoj igri, ovo je zadnji mogući izbor vašeg protivnika, što je posljednjim rezultatima jasno pokazao.

Comments are closed.