Sitne izmjene u Omišu: „POJEDINAC“ OD 1.4. KAO TRENING ZA VELIKU “TROJKU”

IRENA NE POSUSTAJE: 3+1 Stobreč do 24.3.2017 i Milivoj Papić u velikom naletu
18 ožujka, 2017
Uskoro „trojka“ u Jesenicama: TADIĆ, ŠIMIĆ I ŽURE NEZAUSTAVLJIVO MEĐU OSAM
20 ožujka, 2017

Sitne izmjene u Omišu: „POJEDINAC“ OD 1.4. KAO TRENING ZA VELIKU “TROJKU”

Omiš treninzi

Omišani u terenu

O dva velika balotaška nadmetanja (3+1, 2+1) u Omišu već je sve rečeno prošle godine. Radi se o lokaciji čija tradicija i važnost nema premca. Postoje igrači koji bi, kako se u narodu kaže, „stanje i imanje“ dali za jedan jedini par ili trojku Omiša. Popis istinskih zvijezda koji „Omiš“ još nemaju u vitrinama je poduži, bez obzira što taj isti popis više ne uključuje Ivicu Paju Brkića, koji je osvojio posljednji par, pred kraj prošle godine.

O trojci Omiša ćemo za nešto više od mjesec dana ponovno ponuditi detaljne informacije iz bliže i dalje povijesti, a sada ćemo se zadržati na pojedincu.

Radi se o nadmetanju, koje se održava šestu godinu za redom. „Lokalnog“ je karaktera. Na njemu mogu sudjelovati igrači iz općina Omiš i Dugi Rat. U svih pet izdanja do sada nadmetanje se održavalo u drugoj polovici rujna i u listopadu, a nakon parova, što ove godine neće biti slučaj.

Pojedinac kao trening za „međunarodna“ nadmetanja:

Specifično za nadmetanje je to da je iznimno praćeno od strane publike (neke mečeve gleda između 300 i 500 ljudi), te bez obzira što sigurno ove godine neće biti bodovano za „Ranking“ igrača bakelita, mnogi veliki igrači ga neće propustiti. Razlog tome je što osim lokalnog prestiža, ove će godine nadmetanje poslužiti kao trening za megapopularnu trojku (finale za blagdan Sv.Petra), te će domaći igrači dobrano „ući u igru“ na jako zahtjevnim terenima, za razliku od svih godina dosada.

Svi zainteresirani se mogu obratiti popularnom „Panki“ (Vlade Lelas), kao i Ivi Škobalju do 31.3. Nadmetanje počinje 1.4. po riječima organizatora.

Nepoznanice, rivalstva i ostale zanimljivosti vezane za nadmetanje:

Jedno od glavnih pitanja i nepoznanica je dali će na nadmetanju ove godine sudjelovati Ivan Šošić Rico, koji obzirom na porijeklo ima pravo nastupa. Sam Rico je Omišu mnogo dao posljednjih desetak godina, pa bi Ricovu odluku o sudjelovanju mnogo istinskih ljubitelja balota dočekalo sa oduševljenjem.

Osim Rica prvi nastup bi mogao ubilježiti i Mate Pavešković. Iako je takav scenarij jako upitan, njegovo sudjelovanje drastično bi promjenilo odnos snaga i šanse aktera za titulu.

Velikih utakmica aktera i derbija ima nekoliko, obzirom na jaka rivalstva igrača koji sudjeluju, a apsolutno moguća utakmica broj 1 je eventualni meč između Hrvoja Milavića i Siniše Stipića. To se već tradicionalno igra intenzitetom finala trojki, a meč se priprema danima.

U svakom slučaju omiška nadmetanja počinju ranije nego dosada, a uzbuđenja, kao ni publike neće nedostajati. Titulu brani fenemenalni Tonći Jerić, a popis dosadašnjih osvajača izgleda ovako:

2012: Jure Stanić

2013: Ivo Škobalj

2014: Hrvoje Milavić

2015: Siniša Stipić

2016: Tonći Jerić

tonci-jeric

Tonći Jerić

Comments are closed.