Spektakularno finale: PETAR BILOKAPIĆ I VELJKO MARETIĆ NAJBOLJI U STOBREČU

Poznati finalisti Stobreča: PETAR BILOKAPIĆ I VELJO MARETIĆ BOLJI U POLUFINALU
12 ožujka, 2017
Brački torpedo: „NOVAJLIJI“ U VRHU BALOTA, IVI ETEROVIĆU POBJEDA KARIJERE
15 ožujka, 2017

Spektakularno finale: PETAR BILOKAPIĆ I VELJKO MARETIĆ NAJBOLJI U STOBREČU

Petar Bilokapić Irena i Veljko Maretić

Petar Bilokapić, Irena i Veljko Maretić

Najsnažnije zimsko balotaško nadmetanje je završeno. Nema ozbiljnog igrača koji na istom nije sudjelovao, a na kraju su slavili oni najbolji. Sedam teških utakmica i sedam pobjeda, a slavodobitnici su odlični Petar Bilokapić i Veljko Maretić.

Oni su rezultatom 2:1 pobjedili Marka Plazonju i Jakova Šilovića u jednom od najvećih i najvažnijih preokreta u posljednje vrijeme. Plazonja i Šilović su imali sve. Set, 14:11, 15:12 i dvije ozbiljne prilike za pobjedu u procesu. Nisu uspjeli iskoristiti niti jednu od prilika. Bilokapić i Maretić su imali više znanja, sreće i spretnosti. Sve od navedenog je neizostavan dio ove prekrasne staro-dalmatinske igre, pa možemo slobodno reći da je baš kao i svaki put bolja ekipa slavila na kraju.

Maretić i Bilokapić su po „dalmacijabalote.com“ osvojili po 1100 bodova u individualnom poretku za najboljeg igrača u 2017. godini. Šilović i Plazonja za isti poredak su zaslužili po 400 bodova.

Spomenimo još da je posjeta finalu bila zaista nezabilježena. Balote su time nastavile svoj nezaustavljivi uzlet. Također, u Stobreču je već sve spremno za 3+1 nadmetanje, koje bi trebalo trajati do kraja svibnja ili najdalje do početka lipnja. O svemu ćemo znati više uskoro, a nakon finala ekskluzivnu nam je izjavu dao Veljko Maretić: „Prije svega čestitke odličnom protivniku na pruženoj „borbi“ u finalu. Iznimno smo sretni ostvarenim uspjehom, zbog toga što je malo igrača koji su ovo odlično nadmetanje propustili, a mi smo se jedini popeli na vrh. Također, sve pohvale besprijekornom organizatoru i nezamjenjivoj Ireni, bez koje ništa od ovog nebi bilo toliko kvalitetno i na ovakvom nivou“.

Comments are closed.