SPLIĆANIN I KOMIŠKA: Marin Ćubela i Ria Vojković prvaci svijeta u Paru mješovito !

Petar Prnjak, Ivan Mornar, Mate Burić i Ante Banjan najbolji kod Mile u Kavi !
17 listopada, 2021
Prijave za novu ligu u Solin Kavi Kreću: KRALJ ŠPONDI NA TRONU TREĆI PUT ZA REDOM !
17 listopada, 2021

SPLIĆANIN I KOMIŠKA: Marin Ćubela i Ria Vojković prvaci svijeta u Paru mješovito !

Ria Vojković i Marin Ćubela

Od 12.10. do 16.10. 2021 se održavalo svjetsko prvenstvo u boćanju u Volo specijalnosti u talijanskom Alassiu. Kao po dobrom starom običaju, Hrvatska je ostavila odličan dojam i polučila jako dobar rezultat. Izbornik Jure Maglić, kao da ima magičnu poveznicu sa nekim igračima.

Jedan od njih je Marin Ćubela. Nakon što je pod Maglićevim vodstvom Ćubela osvojio zlato u Pojedncu klasičnu na prošlom SP 2019.godine, Maglić je svog najboljeg i najsnažnijeg aduta stavio u disciplinu Mješoviti Par. I pogodio. Marin je u Paru mješovito sa odličnom “komiškom” Riom Vojković osvojio zlatnu medalju i to na način da je pri vodstvu 9:7 uz istek vremena poništio bulina.

U pojedincu klasično je Marinov brat Pero Ćubela osvojio srebro, što je također odličan rezultat. Pero je u muškom Paru klasično zajedno sa suigračem iz BK Biston Marinom Miličevićem osvojio broncu. To je ujedno i disciplina za kojom najviše žalimo jer su Marino i Pero u posljednje odigravanje ušli sa tri punta prednosti.

Uvijek ažurni i točni, Kristijan Klarić na webu “Boćanje volimo, balinanje ljubimo“, donosi pregled svih rezultata sa prvenstva:

Osvojene po jedna zlatna i brončana, te tri srebrne medalje.

Ria Vojković i Marin Ćubela – mješoviti parovi: osvojili naslov svjetskih prvaka u disciplini koji se prvi puta igrala na SP-u. U finalu sa 9:7 pobijedili Talijane Francescu Carlini i Luigia Grattapagliu.

Ria Vojković i Carrolina Bajrić – štafetno izbijanje: plasmanom u finale osvojili srebrnu medalju, prvo odličje u povijesti za hrvatsko žensko boćanje u ovoj disciplini na SP. Finale za svega jedan pogodak sa 41/54:40/53 izgubile od novih svjetskih prvakinja i svjetskih rekorderki (51/54) Francuskinja Barbare Barthet i Annaelle Barazzutti.

Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak – parovi: kao novi reprezentativni par plasmanom u finale osvojile srebrnu medalju. U dramatičnom finalu u zadnje bacanje kojeg su ušle s vodstvom 7:6 na kraju su ipak poražene sa 8:7 od Talijanki Valentine Basei i Francesce Carlini.

Pero Ćubela – pojedinačno klasično: plasmanom u finale osvojio svoju drugu srebrnu medalju u karijeri na SP u ovoj disciplini. U polufinalu sa 13:4 savladao reprezentativca BiH Josipa Glavinića, a finale sa 12:3 izgubio od nekadašnjeg člana Trio Buzeta, Slovenca Jure Kozjeka, koji je u Alassiu osvojio svoj četvrti naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini i potvrdio status najuspješnijeg svjetskog klasičara u povijesti.

Marino Milićević i Pero Ćubela – parovi: plasman u polufinale i osvojena brončana medalja.

Nives Jelovica – pojedinačno klasično: četvrtfinale, 6. mjesto.

Ria Vojković – brzinsko izbijanje: četvrtfinale, 5. mjesto.

Nives Jelovica – precizno izbijanje: 9. mjesto.

Comments are closed.