Srinjine i Otok u finalu: MLADI LUKA GORETA MVP DOSADAŠNJEG DIJELA TURNIRA !

Reprezentativci ostaju u BK Naklice ! ČORIĆ I PIRIĆ DECIDIRANO UZ PROJEKT DVORANA OMIŠ !
31 ožujka, 2022
Humanitarni turnir “Boban – Nešić” pomaknut za 7 dana!
1 travnja, 2022

Srinjine i Otok u finalu: MLADI LUKA GORETA MVP DOSADAŠNJEG DIJELA TURNIRA !

Polufinalisti školskog boćarskog natjecanja

Danas je održano polufinalno školsko boćarsko natjecanje u SDŽ u kategoriji dječaci. Ždrijeb je odlučio da se u prvom susretu sastanu škola iz Otoka i s Komiže a u drugom škola iz Baške Vode i Srinjina. Pravilo je bilo da poligon prolaze svi igrači iz obadva polufinalna para na poslije slijedi brzinsko i štafetno izbijanje. U prvom susretu nakon što je 5 igrača jedne i druge ekipe prošlo poligon ekipa iz Komiže vodila je rezultatom 81:63. Na rasporedu je ostalo još brzinsko i štafetno izbijanje koje “donosi” po 12 bodova. To znači da su “Otočani” uz obadvije pobjede imali šansu biti pobjednik ovog susreta.

Prije tog završnog čina na poligon su izišle ekipe drugog polufinalnog para, OŠ “Bariše Granića Meštra” iz Baške Vode i OŠ “Srinjine” iz Srinjina. Luka Goreta igrač Srinjina, kao prvi igrač na poligonu sakupio 32 punta i napravio odličan startni rezultat za svoju ekipu. Nakon što su svi igrači iz Srinjina i Baške Vode prošli poligon rezultat je glasio 87:51 za Srinjine a to je ujedno značilo, bez obzira kako će završiti brzinac i štafeta, da su Srinjine finalisti.

U disciplini brzinsko i štafetno izbijanje škola Kamešnica iz Otoka bila je za nijansu uspješnija i s osvojena 24 boda došla do ukupno 87 bodova, što je bilo dovoljno za pobjedu i plasman u finale. U drugom polufinalnom meču ekipa iz Baške Vode je dobila brzinsko i štafetno izbijanje ali im ipak nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Finale dječaka i djevojčica na rasporedu 7. travnja. U oba finala se sastaju škole iz Otoka i iz Srinjina. Mladi Luka Goreta predvodi Poljičane, dok će Matea Mandić predvoditi natjecateljice iz Srinjina. Natjecanju su nazočili i predstavnici boćarskog saveza SDŽ, predsjednik Miroslav Jukić, dopredsjednik Matejas Jozipović i član IO-a HBS-a Jerko Marinković.

Nakon 25 godina se vratio balotama:

Zanimljivost je svakako da upravo ekipu iz Srinjina vodi profesor TZK Antonio Lisica koji je svojevremeno (prije 25 godina) osvajao dječje turnire u bakelitu. Oni najzagriženiji pratitelji balotaške igre se sijećaju da je u ekipi sa Zlatkom Lisicom i Tomom Marasovićeom osvojio 1.mjesto na Dočinama i tada novi bicikl. Popularni Lija nije nakon nogometne karijere našao put ka natjecateljskim balotama, ali su one pronašle njega. Kako su Luka Goreta sa Naklica, Matea Mandić iz Tugara, a Lisica iz Srinjina, izgleda da BK Naklice, BRK Tugare i škola u Srinjinama vežu sitni vez sa ciljem da Poljica osim kvalitetnih seniorskih ekipa nastave graditi i one juniorske.

Izvor (dio teksta i fotografija): Boćarski savez SDŽ

Comments are closed.