SUPERLIGA: Metković napravio razliku od 6 bodova u korist Bistona i gurnuo ga prema naprijed !

Tihi i Zdravi srebro! KLEME I MATE NAJBOLJI NA KACUNARU!
7 ožujka, 2023
NOVA “GRAND” LOKACIJA ! Nadmetanje za mlade prije velikog turnira !
15 ožujka, 2023

SUPERLIGA: Metković napravio razliku od 6 bodova u korist Bistona i gurnuo ga prema naprijed !

Mile Vidović

Odigrano je iznimno važno, 13. kolo, boćarske Volo Superlige. Važno utoliko što aktualni prvak BK Biston ima bolji međusobni omjer u srazu sa direktnim konkurentima za naslov, BK Pula i BK Istra Poreč, ali mu je sve navedeno mogao poništiti Zrinjevac, pobjedom u Metkoviću.

Naime, da je Zrinjevac, koji je ekipa u formi ovog momenta (što je pokazao na Gripama protiv Sokola ne tako davno) slavio u Metkoviću, tada bi zagrepčani išli u “Ligu za prvaka” (Top 4), a obzirom da se tamo prenose bodovi koje ste ostvarili sa ekipama koje su također plasirane u tu istu ligu, Biston bi u tim izračunima jako loše prošao. Metković je to prevenirao slavljem protiv zahuktalog Zrinjevca i tako sam ostvario plasman među četiri najbolje ekipe. Zrinjevac ima pobjedu i 3 boda protiv Bistona, a Metković ima 3 boda protiv Istre Poreč. U prijevodu, Biston je porazom Metkovića mogao za Istrom zaostajati 3 boda. Ovako ima 3 boda prednosti. Razlike ravno 6 bodova na tablici.

Istini za volju, po mnogim mišljenjima, glavni konkurent za naslov Bistonu je BK Pula. Iako ima i nešto drugačijih razmišljanja, obzirom na respekt prema doprvaku Europe, tablica zasada pokazuje da je upravo Pula ta koja je jedina u ozbiljnoj šansi ugroziti dvostrukog aktualnog prvaka Hrvatske.

Comments are closed.