SUPERLIGA – VOLO 1.kolo: Biston pobjedom otvorio sezonu 2022/23 !

PONOVNO SE PIŠE POVIJEST IGRE ! Hrvatska prvi put u povijesti izišla na mađunarodno petanka natjecanje !
15 studenoga, 2022
Na balote na Barutani prekinuo niz pobjeda: ANTONIO PLAZIBAT U RINGU NEUMOLJIV !
20 studenoga, 2022

SUPERLIGA – VOLO 1.kolo: Biston pobjedom otvorio sezonu 2022/23 !

Mario Bajo

Ovaj vikend započinje boćarska Superliga – Volo, a zbog reprezentativnih obveza dijela igrača neke utakmice će biti odgođene. Ipak, čeka nas liga 8, gdje nema loših, nema autsajdera i nema mnogo sigurnih za ostanak u ligi.

Aktualni, dvostruki uzastopni prvak BK Biston iz Baške Vode je na domaćem terenu savladao BK Metković sa uvjerljivih 22:4. Bez obzira na visok poraz, Metković će ove godine itekako imati što za kazati, jer je jači nago prošle sezone i to ni manje ni više nego na Marka Jerčića, koji je stigao iz BK Stivan. Sa druge strane Bistonova snaga je otprilike jednaka kao prošle sezone i svi ključni akteri su ostali unutar ekipe. Ono sa čime bi se Biston mogao mučiti ove godine je forma dijela igrača. U prijevodu, ako Matejas Jozipović nađe način kako od igrača dobiti dva do tri treninga tjedno, Bistona će biti teško skinuti sa vrha.

Osim Bistona i Metkovića, sezonu je otvorio i BK Sokol Orbico porazom protiv novog superligaša BK Sv.Jakov Jadranovo sa 15:11 u gostima. Sokolu poraz ne oduzima mnogo jer će Sv.Jakov, kojeg predvode trener Vjeko Matetić i mladi reprezentativci Hrvatske na čelu sa Karlom Šabanom, bodove odnijeti mnogima, a do kraja prvenstva mora doći Sokolu u Split. Ipak, iako povratnik Ante Grančić nije oslabljenje za Biston, koji vrvi od klasnih pojedinaca i bez njega, svakako je pojačanje za Sokol i da je Sokol jučer pobijedio, to je moglo odrediti tijek čitavog prvenstva. Ovako nas čeka odlična superliga u kojoj još igraju doprvak Europe Istra Poreč, Zrinjevac, Pula i Pazin.

Comments are closed.