Tjedni osvrt i najava današnje završnica Basta: FINALE JOSIPOVIĆU ILI ĐELI?!

STIPE PIVČEVIĆ DOMINANTNO: Did, unuk i sin Pirić sa Naklica danas u Omišu
31 svibnja, 2017
Izvlačenje 11.06. NIKOLA, GALLERY I TRADICIONALNO ODLIČNO KONJSKO
6 lipnja, 2017

Tjedni osvrt i najava današnje završnica Basta: FINALE JOSIPOVIĆU ILI ĐELI?!

Ante Bakušić Toni Ukić

Ljeto je pred vratima, nadmetanja na otvorenom se zahuktavaju. Omiš je već ugledao ždrijeb drugog kola, Koprivno je krenulo, Konjsko ćemo najaviti uskoro, Brnaze su iznimno napete, a u njima dominira mladi as iz Dicma Kristijan Ćapeta koji se pobrinuo za iznenađenje prvog kola i pobjedu nad kombinacijom „Plazonje“/Žuljević. Od same pobjede je upečatljiviji osebujni način do na koji je Ćapeta do iste stigao, a s njim se nitko neće pretjerano naigrati, u to ne sumnjajte.

Istovremeno, najpraćenija ekipa na Kacunaru je upravo ona u kojoj participira baš Ivan Žuljević u paru sa velikim superstarom Kacunara „DoktoromTonćem Čizmićem. Momci zasada prepreke savladavaju lakoćom, a publike na njihovim mečevima ne manjka.

Od ostalih uspjeha mladih nada izdvojimo i pobjedu kombinacije Toni Ukić, Ante Bakušić, Jure Kerum i Stipe Marasović protiv prekaljenih takmaca u Gradacu. Bakušić na prvaru i talentirani boćar Ukić kao pucač doimaju se kao kombinacija budućnosti.

Danas spektakularno finale Basta:

U Bastu će publika imati priliku gledati istinski spektakl. Tamo je briljantni organizator Neven Jelić Jela doveo sva tri nadmetanja do kraja bez ikakvih trzavica, a uz mnoštvo objektivnih otežavajućih okolnosti. Trebao je Jelić nadići treninge i utakmice uspješnog prvoligaša i drugoligaša, kao i mnogo toga ostaloga, ali je u svemu uspio.

U finalnoj utakmici blagu prednost će imati igrač koji poznaje svaki milimetar iznimno teškog igrališta i ove godine valjački neprikosnoveni Matejas Josipović u paru sa Lukom Žurom, protiv kombinacije iz Dubrave, Zvone Čotić i karizmatični Anđelko Domikulić Đela. Publika u Bastu će se danas još jednom imati priliku diviti ovom „Hall of fameru“ i mogućem članu kuće slavnih balota, ako ista ikada ugleda svjetlo dana. Utakmica ima favorita, ali je dovoljno otvorena i dubrovci nikako nisu bez šansi.

Luka Žure Matejas Josipović

Comments are closed.