TRUPE ZORANA NASIĆA: Pržina bez poraza do prvog mjesta u regularnom dijelu 1.HRL !

VINOVO 2020: Gren, Markulin i Ruščić osvojili dosada neviđeni Grand slam !
4 listopada, 2020
SOLIN KAVA I BK SALONA: Prijave za parove 2+1 u Čile u tijeku !
5 listopada, 2020

TRUPE ZORANA NASIĆA: Pržina bez poraza do prvog mjesta u regularnom dijelu 1.HRL !

Kakva transformacija fantastično vođenog i uređenog kluba. Kakav rezultat boćarskog kluba Pržina unutar lige koja je bolja i snažnija nego u svom prvom izdanju. 1.HRL ili prva Hrvatska boćarska raffa liga i popratna natjecanja (kup i prvenstva Hrvatske po disciplinama), ove, druge sezone (2019/2020), su ponudila zaista ono najbolje što bakelitne balote mogu ponuditi. Sportska i korektna bitka klubova i igrača za titule u igri u kojoj favorita kao da nema. Kada se čini da bi jedan igrač mogao isplivati, onaj drugi ga pobjedi.

Najviše “od igre” je ove sezone, kada se sve zbroji i oduzme imao Hrvoje Dotur iz Pržine. On je u dva para i jednom pojedincu nosio klub do prvog mjesta. Njegovim izvedbama je uvelike “kumovao” Zoran Nasić, koji može odigrati, za Pržinu važnu, valjačku rolu (sa prstiju) u terenu, ali mu je doprinos još konkretniji van terena, gdje je Dotura doslovno preporodio i pretvorio ga u ravnopravnog takmaca nominalno najvećim zvijezdama. Bez kontrole emocija nema vrhunske izvedbe, a Dotur djeluje kao potpuno novi igrač ove sezone. Psihološki mnogo pripremljeniji.

Momcima se priključio Mladen Pupić, koji je vidno podignuo kvalitetu izvedbe u vidu bližanja boće sa prstiju i dao dodatnu kvalitetu Doturu i Nasiću. Iako svojih kvaliteta imaju i Josip Barać i Denis Pupić, za očekivati je da će Dotur, Nasić i popularni “Nina” (Mladen Pupić) odigrati završnicu lige (1.HRL).

Momke u polufinalu, u petak očekuju, Ivan Elač, Tomo Jerković i Solin Svemira Drlića u borbi za veliko finale. Polufinale je to koje će dati predstavnika u finalu, koji tamo nije bio prošle sezone, što je veliki dobitak za raffu (Gorčina i Naklice će u drugom polufinalu igrati reprizu finala od prošle sezone). Solin ili Pržina će tako ispisati povijest raffa boćanja i boćanja općenito u Hrvatskoj.

Prednosti Pržine i kako je Pržina zadržala prvo mjesto:

Pržina je prvo mjesto sačuvala potpuno zasluženo i to bez ijednog poraza u lizi (11 pobjeda i 3 remija). Na prvo mjesto je stigla na način da je Dotur svaladao Matu Paveškovića (koji ima 87 posto pobjeda u lizi) u pojedincu klasično nanijevši mu prvi poraz uopće, a Mladen Pupić Sinišu Stipića u drugom pojedincu klasično. Nakon toga su momci savladali Gorčinu tako da je Nasić savladao Tonća Jerića također u pojedincu klasično. Za mnoge je to bilo i najveće iznenađenje. Tada je došao kup, a onda je Dotur nanizao i Jerića i Luku Žuru, da bi ga tek Tomo Jerković uspio zaustaviti. Međutim, Pržinu je čekalo teško gostovanje na “Naklicama” u posljednjem kolu.

Pržina je imala dva boda prednosti pred Nakličanima, ali Naklice su na svom terenu bile favorit, da bi Nina i Dotur samo zamijenili uloge u odnosu na prvu utakmicu. Pupić je Paveškoviću nanio tek drugi poraz ukupno u sklopu lige (izgubio samo od Dotura i Pupića tokom čitave sezone) u pojedincu klasično, a Dotur u drami vratio 0:5 protiv Stipića za 7:6 pobjedu u pojedincu i ukupni rezultat klubova od 4:6 za Pržinu. “Hrpa” je to utakmica u kojima, osim Jerkovića, igrače Pržine nitko od kandidata za titulu nije uspio savladati u pojedinačnoj igri. To nam samo govori da sve zajedno sa slučajnosti ima jako malo veze.

Sam kapetan Naklica je čestitao Pržini: “Na 5:0 se Dotur počeo vraćati u meč. Iskoristio sam i timeout i igrao sporo na 27 dopuštenih sekundi. Da sam ga mogao razvući na minutu i 27 sekundi i razbiti mu ritam, vjerovatno bi ga pobjedio. Ipak, koliko se god trudio igrati sporo na 27 od 30 dozvoljenih sekundi za bacanje, sve mi je to bilo premalo da Dotura izbacim iz ritma šuta i ritma utakmice generalno. U bakelitu sam navikao na taj način slomiti protivnika. U raffi ću morati pronaći igru da bi bio bolji. Danas je Dotur jednostavno bio bolji. Čestitam njemu i Pržini u ime boćarskog kluba Naklice i svoje osobno.”

Nasić, Vlado Galić, “Nina” i svi ostali momci iz Turjaka su već puno dali raffi i poziciju na tablici su znojem i napornim radom izgradili. Nasić i “Nina” idu toliko daleko da su za dogodine, navodno, odbili neke nižerazredne “zvijezde”, a kada su pojačanja u odnosu na postojeći kadar u pitanju razmišljaju isključivo o mladim igračima.

Što se polufinala lige tiče, Pržina i Solin će u završnici igrati izjednačenu utakmicu. Bez obzira što je Pržini 5:5 dovoljno za prolaz (i samo po sebi velika prednost), utakmica je “troznak”. Ipak, Pržina će u oba slučaja (bila prvak Hrvatske ili ne) izići kao ultimativni pobjednik. Pobjednik, jer kao boćarski klub, sa Nasićem, Vladom Galićem, 104 sportskim centrom, Ninom, Doturom kao kapetanom, mladim momcima iz Sv. Ante Turjaci ima osiguranu svijetlu budućnost, čime se ne može mnogo klubova pohvaliti.

Comments are closed.