VINOVO 2020: Gren, Markulin i Ruščić osvojili dosada neviđeni Grand slam !

ROGOZNICA NOVIM “STARIM” ŠAMPIONIMA ! Međugorje Hercegu i Stankoviću
3 listopada, 2020
TRUPE ZORANA NASIĆA: Pržina bez poraza do prvog mjesta u regularnom dijelu 1.HRL !
4 listopada, 2020

VINOVO 2020: Gren, Markulin i Ruščić osvojili dosada neviđeni Grand slam !

O nadmetanju u Vinovu kakvo još u Dalmaciji nije viđeno malo se toga zna. 16 ekipa, uvjeti za ulaz u nadmetanje desetak puta “stroži” nego kod standardnih nadmetanja u Dalmaciji. Priznanja samo za prvo i drugo mjesto. Znači – ulog “na najjače” rekli bi u narodu.

U prvim našim kontaktima sa “izvorima” informacija u vezi nadmetanja se moglo zaključiti da će biti uzbudljivo. I bilo je. Odlični organizator, popularni “Vepar” je prije samog nadmetanja najavio da nema odgode utakmica te tražio od dijela igrača da budu pripravni na nešto bržu igru u odnosu na uobičajeno. Također, organizator je pokazao da za oko 3000 bodova za ranking na samo 16 ekipa, tržište u balotama postoji. Vjerovatno postoji na nivou jednog do dva slična nadmetanja godišnje (u Omišu gledamo Masters sa također nešto “strožim uvjetima”). Vepar je potvrdio ono što je raffa pokazala, a to je da se i crta i vrijeme mogu poštivati. Sve su to osnovni preduvjeti da bi ekipe kojima balote nisu “sport” parirale sportašima balotašima ili poluprofesionalcima.

U prijevodu, Vepar je pokazao da organizator može biti taj koji će diktirati pravila i termine bez obzira na to što i koliko igrači ulažu u nadmetanje i sve to sa nula kuna troška. To se zove znanje i kvalitetna organizacija, u kojoj po riječima upućenih zaista nijedna utakmica nije bila odgođena.

Rezultat uređenog sustava je titula za ekipu koja jest i dobra i kvalitetno posložena, ali ne spada u tri, četiri ekipe u balotama koje osvajaju 90 posto nadmetanja.

Tijek poprilično jednosmnjernog finala:

Dario Tenžera Gren, Ante Markulin i Stipe Ruščić je etablirani All Star trojac (iako će Ruščić tek ove godine postati dio te elite i službeno – biti će među top 16 balotaša u Dalmaciji), koji je izdržao najviše teških utakmica i situacija. U sklopu finala su momci prikazali bolju igru i zasluženo slavili protiv ekipe koju predvodi odlični Jure Stanić. Markulin i Gren su u životnoj formi, pa su zajedno sa Ruščićem stigli izdominirati prvi set poprilično lagano i dobiti neizvijesni drugi set u sklopu dramatične završnice utakmice za ukupnih 2:0 u setovima.

Osim što postoji tržište za nadmetanja kao što je Turnir Šampiona u Vinovu, nedvojbeno je jasno da će ona nadmetanja na kojima se poštuje crta i vrijeme izbacivanje balote moći osvajati veći broj ekipa (u odnosu na tri ekipe koje osvajaju sada) i veći broj igrača (u odnosu na šest ili sedam igrača koji osvajaju sada). Osim Markulina, Grena i Ruščića, to su pokazali i Tomo Jerković i Hrvoje Dotur. Kada se nominalno najjačim igračima oduzme do minuta više po baloti na satu i do metar više po baloti iza crte, nepobjedivih nema, a dali će fantastično Vinovo kakvo je bilo u 2020, ugledati i izdanje 2021, ostaje nam da vidimo.

Bodovi za ranking: 1.MJESTO – 2960 BODOVA (tri igrača)

Bodovi za ranking: 2.MJESTO – 2140 BODOVA (tri igrača)

Comments are closed.