Udarna postava legendarne „Kule“: MATE KESIĆ I LUKA ŽURE PONOVNO ZAJEDNO

Bivši Sokolovi i dalje lete: ZORAN JOKIĆ I JOZO TOMAŠEVIĆ OKRENILI 0:9
5 kolovoza, 2016
ZDRAVKO KATUŠIĆ ŠVABO SA BULINOM VAN IGRALIŠTA ZA SPAS I POBJEDU
7 kolovoza, 2016

Udarna postava legendarne „Kule“: MATE KESIĆ I LUKA ŽURE PONOVNO ZAJEDNO

Mate Kesić pola mete

Mate Kesić

Po dobivenim informacijama od aktera koji su direktno uključeni u priču, nakon dugo godina, ponovno se okuplja najtrofejnija balotaška ekipa ikad, po nekim procjenama.

Naime, ekipa Kula je jedna legendarna momčad koja je obilježila povijest turnirskog baotanja u regiji. Njena okosnica su bili Luka Žure, Mate Kesić i Igor Žuljević. Sva trojica su danas prekaljeni prvoligaški boćari, a u vrijeme zajedničkog igranja trojac je bio u naponu snage. Kao takvi momci su potpuno dominirali turnirskim balotanjem na staro-dalmatinski način u igri sa špondama i gumom.

Ove godine smo već vidjeli spajanje Mate Kesića i Igora Žuljevića u ekipu, a Luka Žure i Mate Kesić je spajanje one udarne postave. Dali ćemo u budućnosti trojac vidjeti u potpuno kompletnom sastavu? Da li ćemo ih vidjeti na nekom od turnira parova, a ne samo trojki? Vrijeme će pokazati.

Ekipu je svojevremeno pomno pratio, a na kraju i opjevao Paško Gotovac, za kojeg se nadamo da će nam jednog dana omogućiti širu priču o avanturama ovog poznatog dalmatinskog trojca.

Spojio ih Ivica Pajo Brkić:

U sklopu turnira trojki u Dicmu, o kojem je sada već jako puno govora, ekipu će uz spomenuti dvojac sačinjavati i sam Pajo Brkić, te vatreni pucač iz Sitnog Gornjeg Lukša Bratim.

Ovime momci automatski postaju kandidati broj jedan za titulu. Međutim, igrališta su nova, godina je čudna i sve je moguće. Kada Mijo Marasović Pulje drma turnirom od 180 ekipa (u kojem nema više ni Bratima, Tigra, Dragičevića, Palaverse, Paveškovića, Gruice, Radoševića, Ramljaka i mnogih drugih istinskih aseva) onda nikome ništa nije zagarantirano, a momaka koji će novi „Dream team“ željeti dobiti biti će na pretek. U to ne sumnjajte.

?

Luka Žure

Igor i Mate

Igor Žuljević

Marijan Botica Mate Kesić Luka Žure

Dio “Kule” u društvu Marijana Botice

Comments are closed.