Ulažu u mlade igrače: IVAN I JOZO GALIĆ BUDUĆNOST IGRE U TURJACIMA

„Ćaća“ se vraća: STVARAJU UDARNU TROJKU ZA KULTNI OMIŠ (3+1)
4 veljače, 2019
Službena potvrda stigla: MARIO GRANČIĆ NOVI HRVATSKI REKORDER
10 veljače, 2019

Ulažu u mlade igrače: IVAN I JOZO GALIĆ BUDUĆNOST IGRE U TURJACIMA

mde

Najmalađa generacija boćara, boćara juniora i kadeta dobila je putem juniorske boćarske lige rang natjecanja u kojem se natječu djeca sa djecom i u kojem njihov potencijal dolazi do punog izražaja. To dosada nije bio slučaj u punoj mjeri naprosto jer se događalo da prekaljeni igrači županijskih liga posjeduju veći nivo kvalitete od tih mladih igrača. Gomilajući poraze dio mladih igrača sa manje talenta stizao bi do faze zasićenja i odustajanja, a prije postizanja svog punog potencijala.

Osim te generacije, izazov budućnosti za balotaške i balotaške djelatnike jest odgovor na pitanje kako o igri educirati igrače između 20 i 35 godina, bivše nogometaše, rukometaše i ostale dovoljno motivirane igrače koje prirodni put navodi na našu prekrasnu igru. Nadamo se da će uskoro neki od naših najboljih balotaša oformiti edukacijski program o balotaškoj i boćarskoj tehnici, kako bi i taj kadar ugledao vrhunski nivo igre.

Upravo u tu kategoriju spadaju mladi asevi iz Turjaka Ivan Galić i Jozo Galić. Oni pod paskom odličnog Vlade Galića treniraju svakodnevno, a pokoji savjet nekog od prekaljenih balotaša ih dijeli od mogućnosti da pariraju najboljima. Momci upijaju od svih pravih igrača koji posjete Turjake, a sam Vlado je poznat po tome da vjeruje i mnogo ulaže u mlade igrače pa ne sumnjamo u njihov konačan uspjeh.

Comments are closed.