Unuk didovim stopama: TONI KRAGIĆ POPUT LEGENDARNOG DARKA KRAGIĆA „ŽILE“

Konjsko 2018: ODLIČNA IGRALIŠTA I VISOK NIVO ORGANIZACIJE NADMETANJA
25 lipnja, 2018
JUBILEJ NA NAKLICAMA: Boćarski klub „Sveti Ante“ proslavio svoj 10. rođendan
25 lipnja, 2018

Unuk didovim stopama: TONI KRAGIĆ POPUT LEGENDARNOG DARKA KRAGIĆA „ŽILE“

Kragić Darko Žila Toni Kragić

Za nama je kadetsko prvenstvo u boćanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Radi se o nadmetanju najmlađih boćara i igrača čija je boćarska i balotaška budućnost ispred njih. Na istom je najbolji igrač bio Matija Jakir, talenat koji zahtijeva jednu posebnu veliku priču. Jedna takva nas čeka uskoro.

Odmah do Matije se po rezultatima se našao Toni Kragić. Sa nekoliko medalja i pehara iz raznih disciplina (Krug, Štafeta, Brzinac, Precizno, itd) se Toni vratio kući, pred svog dida. Ništa u tome nebi bilo specifično da dida nije apsolutno legendarni igrač Darko Kragić „Žila“.

Žila spada u doajene igre i prve igrače balota. Žila boća otkad zna za sebe i otkad je boćanja. Također, ono što Toni tek treba saznati je da je Žila igrao i osvajao ona najprestižnija nadmetanja iz zlatnog doba balotanja. Žile se sjećamo još od prije 25 do 30 godina iz vremena „starih“ Tugara. Tamo je Žila bio sve samo ne slučajan prolaznik. Žiline ekipe su u to vrijeme sa blizu tristotinjak ekipa na svakom od nadmetanja konkurirale za sam vrh.

Između Žile i Tonija je sin i otac Tonći Kragić. Bivši reprezentativac u boćanju i sam je veliki igrač i sportski djelatnik, a sada je na Toniju da nastavi ono što su otac i did započeli, ono što je u Dalmaciji tradicija, a to je nastavak igračkog razvoja kao posljedica prenošenja znanja o igri sa koljena na koljeno. Po svemu viđenom mladi i talentirani Toni neće zakazati.

Comments are closed.