Vargon i Pula zasluženo među 4: ZA TITULU BISTON SA JUGA I TRI EKIPE SA SJEVERA !

Polufinalisti od prošle godine: Kuman i Mate Ralica najavljuju 1. mjesto u Katunima !
19 travnja, 2021
Župa slavila protiv lidera prvenstva ! U SUBOTU DERBI 2.HBL-JUG: NAKLICE – ZLATAN OTOK !
19 travnja, 2021

Vargon i Pula zasluženo među 4: ZA TITULU BISTON SA JUGA I TRI EKIPE SA SJEVERA !

Petar Barlian – BK Pula

Ovaj vikend su se igrale utakmice četvrtfinala 1.HBL. Metković je dočekao Vargona, dok je Pula bila gost Sokola.

Metković je nakon prednosti od 4:6 u Rijeci naišao na jako raspoloženog Vargona, koji je nakon uvodna četiri boda iz pet igara stigao osvojiti 30 od ukupno 42 boda unutar dvije utakmice te tako, poprilično uvjerljivo uspio stići do final foura.

U drugom četvrtfinalu BK Sokol Orbico je imao svoje šanse u prvom pojedincu klasično i preciznom izbijanju. Naime, Ivan Čorić je imao punat prednosti u odnosu na Darijana Živolića svega jedno odigravanje do kraja pojedinca da bi aktualni svjetski prvak u brzincu upisao dva punta u tom posljednjem odigravanju i tako Puli osigurao 6:2 prednost nakon prvih igara.

U sklopu preciznog izbijanja Renato Markoč je imao nekoliko šansi kao drugi po redosljedu pucanja dovesti Petra Barlijana na vrata poraza. Ipak na kraju je Barlijan bio taj koji je pogodio bulina za 12:6 prednost Pule prije zadnjih igara (štafetu su Živolić i Benolić očekivano pobijedili u domaćem ambijentu, jednako kao što je slavila štafeta Sokola u Splitu). U tom trenutku je Sokolu trebalo 5 bodova iz zadnje faze igara za prolaz u polufinale, što je bilo previše protiv tako razigrane Pule. Pula je na kraju slavila rezultatom 20:6.

Na Komiži 8.5.2021 će se u jutarnjem terminu sastati Biston i Pula, a u poslijepodnevnom terminu Istra Poreč i Vargon.

Fotografija: Istarski boćarski savez

Comments are closed.