Župa slavila protiv lidera prvenstva ! U SUBOTU DERBI 2.HBL-JUG: NAKLICE – ZLATAN OTOK !

Vargon i Pula zasluženo među 4: ZA TITULU BISTON SA JUGA I TRI EKIPE SA SJEVERA !
19 travnja, 2021
Osnovana ABC konfederacija
20 travnja, 2021

Župa slavila protiv lidera prvenstva ! U SUBOTU DERBI 2.HBL-JUG: NAKLICE – ZLATAN OTOK !

Lider prvenstva – BK Naklice

Miljenik sreće ove sezone je nedvojbeno trener BK Naklice, Božo Vladušić. Osim što je očito jako vješt u kreiranju sastava koje ni oni najzaguljeniji boćari ne mogu predvidjeti, poput para Pere Tijardović – Dado Pirić, što je ravno stavljanju golmana u napad, u režiji legendarnog Ćire Blaževića, Vladušić je naišao na hrpu neriješenih rezultata konkurenata, koji mu idu potpuno u prilog. Tako su u ovom kolu Vir i Stivan odigrali 12:12, a BK Naklice koje predvode Duje Pirić, Mate Pavšković, Stipe Pivčević, Petar Tijardović i Dario Pirić su tako bez obzira na poraz od Župe Dubrovačke, Ivana Gujinovića, Želje Vladimira i Nina Čovića Tigra ostale vodeće na tablici 2. HBL-jug sa 15 bodova.

Iduće kolo će ponuditi derbi i jednu od najvažnijih utakmica prvenstva u kojoj će na Naklicama gostovati Zlatan Otok. Obzirom da hvarani u svojim redovima imaju legendarnog Antu Papka, utakmica je potpuno otvorena, dakle: 50:50.

Postranje i Slaven Gruda će jako teško izboriti ostanak te će se vjerovatno pridružiti Gorčini kao klubu koji će dogodine igrati neku drugu HB ligu. Za još jedno mjesto koje vodi u rang niže bi mogao odlučivati direktan sraz “zadarskih” klubova, Vira i Povljane, što će značiti da ćemo gledati pravi boćarski klasik u njihovom međusobnom ogledu.

Comments are closed.