Veliki Marinko Norac Kevo i svih 6 bodova ! BK OTOK SLAVIO U SREBRENOM !

ZAOSTALI SUSRETI 5. KOLA 1. HBL SKUPINA SJEVER: Istra i dalje neporažena, prvi bodovi za Kukuljanovo !
24 siječnja, 2021
URED HBS-A ONLINE: Sastanak sa županijskim tajnicima !
1 veljače, 2021

Veliki Marinko Norac Kevo i svih 6 bodova ! BK OTOK SLAVIO U SREBRENOM !

Vedran Špelić – BK Istra Poreč

Nastavljeno je elitno boćarsko Volo natjecanje, sukladno uputama Stožera CZ i HZJZ-a. Kao po običaju, utakmice su ponudile pregršt uzbuđenja. Kao točka na “I” velikog obima posla koji je HBS odradio u posljednje tri i pol godine jesu i pohvale vodećih ljudi svjetskog boćanja o nivou prijenosa utakmica 1.HBL. Sportaši u terenu, ali i IO HBS-a van terena, su hrvatsko boćanje doveli uz bok talijanskom i francuskom realizacijom nekoliko “do jučer” naizgled neizvedivih projekata.

U derbiju kola u 1.HBL – sjever, Istra Poreč je slavila u Puli protiv aktualnog prvaka u utakmici koju je HBS izravno prenosio te tako jedina ostala stopostotna. Vargon je u drugom velikom okršaju slavio protiv Zrinjevca. Pazin je stigao protiv Funtane do šestog boda i time napravio odmak od BK Kukuljanovo, koje je poraženo od BK Marinići.

Što se poretka za vrh tiče, Istra je pobjedom protiv glavnog konkurenta u gostima praktički potvrdila ulogu nositelja broj 1 na sjeveru. Da bi Zrinjevac ugrozio Vargona i Pulu na pozicijama 2 i 3, trebat će mu sve domaće pobjede i neki ozbiljniji rezultat u gostima, kako bi anulirao poraz u Pazinu iz 4. kola. Sam Pazin i Marinići će teško ispod 5. i 6. mjesta, za koje se vjeruje da će osigurati plasman u Superligu, bez obzira na kvalifikacije. Kukuljanovo ima određenog potencijala, ali će mu za ostanak najvjerovatnije trebati, zadržavanje forme, nekoliko pobjeda sa konkurentima za ostanak, među kojima i pobjeda nad Pazinom u Pazinu, što je ipak jako teško očekivati.

U 1.HBL – jug BK Otok je jučer napravio rezultat zbog kojeg će svi pretendenti na top 3 mjesta trebati još tri boda kako bi momke koji treniraju i igraju u dvorani u Sinju pretekli. Naime, Otok je slavio protiv Hajduka Rašica 12:14 u gostima i tako pokazao koliko mu dvorana Srebreno odgovara. Hajduk Rašica će trebati neku snažnu pobjedu vani za povratak u utrku za top 3 ili 4, pa možemo kazati kako ga je Otok na jedan način izbacio iz utrke za playoff u direktnom ogledu. Dine Botica je donio važna tri boda, Dario Radošević četiri, Matijas Grančić jedan i zlata vrijedan u brzinskom izbijanju, ali apsolutni junak utakmice je Marinko Norac Kevo Pike, koji je Nikolu Mikulića savladao dva puta na tlu (krug 29) te Gracija Stijepčevića u Preciznom izbijanju. Uz Bistona, BK Otok je ekipa koja najviše trenira. Volo boćanje je nedvojbeno sport u kojem za nadmašiti samog sebe, a onda i druge trebate otprilike tri treninga tjedno, a svi igrači Otoka ih imaju.

Biston je ponovno pokazao moć uvjerljivim slavljem protiv Primoštena, dok je Metković slavio pobjedu 14:12 protiv Sokol Orbico u Metkoviću. Utakmica Imotski – Komolac je odgođena.

Što se konačnog poretka tiče Otok je jako zakomplicirao stvari u borbi za prva tri mjesta, a ponešto ih pojednostavio kada je u pitanju borba za ostanak i ispadanje iz lige. Naime, Hajduk Rašica ima kvalitet, ali vaditi se u Splitu protiv Sokola i nije neka povoljna solucija za bilo koji klub, pa tako ni Rašicu. Istini za volju, Sokol će teško na vrh, ali će teško i u drugi rang natjecanja. Prema tome, Hajduk Rašica bi se mogao uskoro pridružiti Primoštenu, Imotskom i Komolcu na putu upravo prema tamo. Sokola čeka nešto lakši raspored u idućih nekoliko utakmica, Metković je pokazao da je ekipa za top 3 mjesta najmanje, ako ne i ekipa broj 2, pa će i jedni i drugi teško u ligu niže. Otok je po prvim prognozama bio ekipa za donji dio tablice, što je ova zaista fantastična klapa zasluženo demantirala napornim radom, značajnim brojem odrađenih treninga i u konačnici rezultatom na terenu.

Broj 1 na jugu se zna. To je Biston iz Baške Vode, za koji pretpostavljamo da će osvojiti između 35 i 40 bodova u regularnom dijelu natjecanja, što bi moglo biti otprilike desetak bodova više od trojca u pratnji, odnosno Metkovića, Sokola i Otoka.

BK Otok (bez Matijasa Grančića)

Comments are closed.