ZAOSTALI SUSRETI 5. KOLA 1. HBL SKUPINA SJEVER: Istra i dalje neporažena, prvi bodovi za Kukuljanovo !

Još dva i pol tjedna: ROK ZA REGISTRACIJU RAFFA IGRAČA I KLUBOVA !
24 siječnja, 2021
Veliki Marinko Norac Kevo i svih 6 bodova ! BK OTOK SLAVIO U SREBRENOM !
31 siječnja, 2021

ZAOSTALI SUSRETI 5. KOLA 1. HBL SKUPINA SJEVER: Istra i dalje neporažena, prvi bodovi za Kukuljanovo !

Lukšić, Smolica, B.Guštin, Tadić, Krizmanić, J.Buterin i D.Jelovica

Nakon pet odigranih kola 1. HBL skupine sjever gledajući rezultate i tablicu gotovo je sigurno da će liga biti zanimljiva sa svih 8 klubova koji će doduše imati različite ciljeve u sezoni 20/21. Pula, Istra, Zrinjevac i Vargon su vjerovatno kao svoj cilj postavili sudjelovanje u doigravanju za prvaka i sudjelovanju na završnom turniru. Dok će gledajući dosadašnje rezultate i tablicu Marinići, Pazin, Funtana i Kukuljanovo kao svoj glavni cilj najvjerovatnije imati plasman na 5. mjesto koje garantira ostanak u jedinstvenoj Super HB Ligi u sezoni 21/22, ili poziciju br. 6 preko koje će u kvalifikacijama s prvoplasiranim iz 2. HBL sjever osigurati plasman u Super HBL.

Istra Poreč je na svom terenu nakon napete prve faze susreta u kojoj je s posljednjim boćama povela s 5-3, uvjerljivom izvedbom u tehničkim disciplinama lakše od očekivanog privela susret kraju. Konačni rezultat od 19-7 protiv prošlogodišnjeg viceprvaka Hrvatske BK “Vargon” dovoljno govori o snazi i ambicijama Istre u ovoj natjecateljskoj sezoni. Od rezultata ističemo dobru igru Nenada Tadića i Rolanda Marčelje u igri krug (26-26) i izvedbe Brune Kraljića u “velikom brzincu” (45/49) i štafete Istre (54/58).

U Rijeci u susretu dvije ekipe iz donjeg dijela tablice prvi bodovi u sezoni za Kukuljanovo. Nakon boljeg otvaranja susreta 6-2 za Kuljanovo ekipa Pazina se pobjedama na “malom brzincu” i preciznom izbijanju vratila u susret da bi prije štafetnog izbijanja rezultat je bio izjednačen (8-8). U disciplini štafetnog izbijanja Nini Stranić i Dajan Jurman ostvaruju svoj najslabiji rezultat sezone šta su Lovro Šipek i Neven Vičević iskoristili te donijeli pobjedu svojoj ekipi (14-12). Nažalost po ekipu Pazina poraz u štafetnom izbijanju se u konačnici pokazao odlučujući za ishod cijelog susreta. Kod Kukuljanova za istaknuti je 100% učinak mladog reprezentativca Lovra Šipeka (4/4) i Nevena Vičevića (3/3). Kod gostiju 100 % učinak Ivana Lanče (2/2).

Izvor: facebook – Boćanje volimo balinanje ljubimo – Denis Peršić

Comments are closed.