Vrgorac ili Imotski: DUJE BAKAJA, DUGI I DRAGIČEVIĆ BOLJI OD GRANČIĆA

Triler u Dugom ratu: DADO PIRIĆ I VANSERIJSKI JURE ŽIŽIĆ ŽIKA MEĐU OSAM
23 rujna, 2016
Diljem Dalmacije – rezultati 23.9. 1.dio: PONOVO ŽIKA I DADO, NETJAK I STRIC
24 rujna, 2016

Vrgorac ili Imotski: DUJE BAKAJA, DUGI I DRAGIČEVIĆ BOLJI OD GRANČIĆA

Ante Vuković Dugi Duje Pešić Bakaja Tonći Dragičević

Ante Vuković Dugi, Duje Pešić Bakaja i Tonći Dragičević

U Omišu jučer definitivno uzbuđenja nije nedostajalo. Meč koji je javnost sa nestrpljenjem čekala bio je onaj između Matijasa i Ante Grančića, koji su kvalitetom igre sve prave zaljubljenike balota oduševili u dosadašnjem dijelu turnira, protiv Duje Bakaje Pešića u kombinaciji sa dva odlična vrgorčana, Ante Vukovića Dugog i Tonća Dragičevića.

Grnačići su dobili prvi set. Ipak, sukladno očekivanjima, „kraljevi bakelita sa juga“ sve su jako uvjerljivo okrenuli u svoju korist, velikim serijama u drugom i trećem setu. Još se jednom pokazalo da je iskustvo u bakelitu i specifične tehnike u gumi i pucanju po tlu, sa boćanjem gotovo da nemaju previše dodirnih točaka.

Nevjerovatna konkurentnost u balotama i „more“ pravih igrača:

Također, razinu konkurencije u srednjoj Dalmaciji oslikava podatak da su vrgorčani i Bakaja odigrali tri iznimno teška meča, a popis igrača koji su izbacili je zapanjujući u najmanju ruku. On uključuje neke od “kraljeva” boćanja i bakelita, najspremnije i najtrofejnije balotaše i boćare, fenomenalne igrače iz Sinja, Splita, Omiša i Imotskog. Sada, nakon svih „drama“ u igralištu, za titulu trebaju još četiri pobjede u jednako teškim mečevima. Zaista nestvarno, a oni kao pravi sportaši zasigurno uživaju u svom odličnom „Omiš touru“.

Comments are closed.