Triler u Dugom ratu: DADO PIRIĆ I VANSERIJSKI JURE ŽIŽIĆ ŽIKA MEĐU OSAM

Preotima mu primat u mistu: NEDILJKO GAVRAN ČAVRI I ROKO ŽURE U FINALU
23 rujna, 2016
Vrgorac ili Imotski: DUJE BAKAJA, DUGI I DRAGIČEVIĆ BOLJI OD GRANČIĆA
23 rujna, 2016

Triler u Dugom ratu: DADO PIRIĆ I VANSERIJSKI JURE ŽIŽIĆ ŽIKA MEĐU OSAM

dado-gruica-jure-zizic-nino-mrsa

Dado, Žika i Nino Mrša

Dugi Rat je ponovno živnuo u balotaškom smislu. Kada balote dođu u veću sredinu, to je onda događaj. Sinoć je oko terena bilo prava navala navijača, koji nisu nimalo zažalili. Razlog tome je derbi utakmica. Jure Žižić Žika i Dado Pirić protiv Mate Paveškovića i Siniše Stipića.

Žižić je nestvarnom igrom u kojoj se po četiri ruke trebalo čekati da ne dovede u „šešir“ jednu balotu, dominirao od početka do kraja utakmice. Podršku je nedvojbeno imao u bivšem boćarkom reprezentativcu Damiru Piriću, koji je otpucao na jako visom nivou. Ipak, nešto skromniji Pirićev valj i vrlo dobar nivo igre Paveškovića i Stipića doveli su meč do prave drame.

Žižić i Pirić otvor od 12:1 iz prvog seta pretvorili su u 16:8 pobjedu. 13:7 u drugom su propustili za 15:16 protivnika. Treći su otvorili sa 13:5, Pavešković i Stipić dolaze na 13:10, i kada se činilo da je preokret na pomolu, Dado Pirić sa dvije valjačke balote spašava meč. Naime, briljantnog Žižića su u tom trenutku „izdale“ sve tri balote koje su idealno odigrane, ali zbog konfiguracije igrališta (brig) naprosto nisu bile u mogućnosti oteti vrlo dobru i pozicijski zahtijevnu Stipićevu balotu. Dado Pirić se tada ukazuje sa dva fenomenalna poteza i rješava meč prepun preokreta, koji je brojna dugoračka publika pratila do samog kraja.

Comments are closed.