Vukan vs Marinero i finale Kacunara: TKO BOLJE SLAŽE BALOTAŠKE EKIPE

MIRO BRADARIĆ MARINERO KAO VELIKI MENAĐER: Mate Kesić i Luka Žure na vrhu Velića
3 rujna, 2018
IVAN ŠIŠKO KAO IGRAČ TURNIRA U KOPRIVNOM: Švabo ponovno u završnici
6 rujna, 2018

Vukan vs Marinero i finale Kacunara: TKO BOLJE SLAŽE BALOTAŠKE EKIPE

Mario Gašpar

Kada netko spomene ime Mario Gašpar, publika od Ploča do Vrgorca odmah skoči na noge aplaudirajući popularnom boćaru spomenutog imena i prezimena. Mario ima sina po imenu Luka Gašpar koji je jedan od pravih dargulja boćanja i balotanja u Dalmaciji. Luka sa balotama doslovno spava i o njemu ćemo mnogo više slušati u vremenu ispred nas.

On što je ključan detalj ove priče jest da postoje dva čovjeka istog imena, dva Maria Gašpara. Ovaj potonji Mario Gašpar je već legendarni Mario Gašpar iz Potravlja. Kapetan i voditelj mjesnog boćarskog kluba i pakleni valjač prepoznatljivog nadimka i to „Kralj dužine balote“. Hladnokrvni prvar u paru u trojci koji je spreman cikavati na desetke balota u nizu onda kada uhvati dužinu igrališta. Radi se o „All Star“ igraču po dalmacijabalote.com iz 2015. godine i noćnoj mori svakog pucača bakelita. Ovogodišnji finalist trojke Omiša, a po zadnjem pregledu semafora, finalist i super jakog Kacunara.

Uz sve Gašparove nabrojene i nenabrojene kvalitete, ništa od spomnutog nebi izišlo na vidjelo da njegov suigrač Ante Tonći Vukan nije sve te kvalitete prepoznao i samog Maria angažirao na početku sezone. Sam Vukan, inače igrač velikog srca i beskompromisne hrabrosti u igri, rođeni pucač bakelita je u životnoj formi. Dvojac igra sezonu iz snova i na pragu je osvajanja jednog od najsnažnijih nadmetanja u bakelitu uopće, onog na Kacunaru.

I sve bi to bilo „lipo i krasno“, kako kažu dalmatinci, da Vukan kao oponenta nema jednog od najboljih menađera u balotama popularnog  Mira Bradarića Marinera. Taj za kojim god igračem posegne ide do kraja i osvaja. Čovjek je uspio Matu Kesića i Veljka Maretića dovesti do finala ozbiljnog turnira. Nevjerovatno. Štoviše, momci su u finalu blagi favoriti 51:49, po izdvojenom mišljenju. Maretiću je Kacunar domaći teren, ali Gašpar i Vukan se nikome neće predati, u to budite sigurni, pa niti „Kralju večera nakon finalnih utakmica“, moćnom menađeru Miru Bradariću Marineru i njegovim momcima.

Miro Bradarić

Comments are closed.