IVAN ŠIŠKO KAO IGRAČ TURNIRA U KOPRIVNOM: Švabo ponovno u završnici

Vukan vs Marinero i finale Kacunara: TKO BOLJE SLAŽE BALOTAŠKE EKIPE
6 rujna, 2018
TRAJANJE UTAKMICE KAO OSNOVNA PREPREKA: Kada će balote biti atraktivne TV kućama?!
7 rujna, 2018

IVAN ŠIŠKO KAO IGRAČ TURNIRA U KOPRIVNOM: Švabo ponovno u završnici

Ivan Šiško Ante Ljubičić nasl

Smjer u kojem balotanje ide na jedan način, polako i sigurno, je taj da balotanje kao sport ima svoje zvijezde. Da stotine turista iz dana u dan slikaju velikog pucača iz zraka Renata Markoča u Rogoznici i da u nadmetanju od svega nešto više od 10 – ak ekipa momci, umalo, svoje rezimee ukrase sa 2500 bodova za Ranking po dalmacijabalote.com. Prave lokacije su počašćene kada oni najbolji, oni koje publika dolazi gledati, igraju na njihovim igralištima. Dodatnu draž cijeloj priči daje činjenica da oni najbolji jako često gube, pa jedan igrač, tko god on bio ima priliku pobjediti jednog reprezentativca u balotama ili boćama, što vam rijetko koji sport može pružiti.

Priča iz Rogoznice se dogodi kada se nadmetanje vodi na venserijskom nivou, baš kao ono u Brnazama. Rogoznica je prepoznatljiva na daleko i široko. Bulić, Maroš, Turjaci, Brnaze, Stobreč i Han su na putu da tamo stignu, a Koprivno i Omiš su izgledali kao nadmetanja uz bok Rogoznici. Ziko se na vrijeme uhvatio kultnog Omiša, a Koprivno će nedvojbeno kao i Omiš imati svoje nove prilike stati u uz bok sa najboljima.

Za sve navedeno će trebati sačekati iduću sezonu bakelita. Da bi se to dogodilo potrebno je da prođe tekuća, koja kao da ne može biti zanimljivija.

Koprivno se bliži kraju, a u petak nas čeka pravi maraton koji kreće od ranog popodneva. Tamo će ekipa koju predvodi Mijo Budiša imati pune ruke posla sa Vladom Sabljićem i njegovim momcima. Pobjednike meča odmah nakon tog meča čeka polufinalni ogled.  Jedna od ekipa u „bubnju“ će biti ona koju predvodi igrač turnira Ivan Šiško u paru sa hodajućom legendom balota Zdravkom Katušićem Švabom. Koprivno će kao i obično u završnici pratiti veliki broj ljubitelja balota.

Comments are closed.