Zaton bolji od Adrie ! SVE JE SPREMNO ZA VELIKO FINALE PETANKA PH !

Karlo Šaban i Luka Gašpar dobitnici nagrade „Dražen Petrović“ !
3 rujna, 2020
Završeno ekipno Petanka Prvenstvo Hrvatske: BK DALMATINO NAJBOLJI !
5 rujna, 2020

Zaton bolji od Adrie ! SVE JE SPREMNO ZA VELIKO FINALE PETANKA PH !

Ono što smo najavljivali se na kraju i dogodilo, a to je fantastično prvo polufinale Ekipnog Petanka prvenstva Hrvatske.

Druga ekipa ispred BK Šibenik, “Zaton” je otvorila utakmicu sa 3:0 (petanka se igra na tri igrališta do 13 punata, bez vremenskog ograničenja, svaka disciplina nosi po jedan bod i nema nerješenog rezultata) u prvoj fazi utakmice protiv ekipe “Adria” (od ukupno tri faze utakmice).

U drugoj fazi utakmice se Adria vraća sa dva osvojena boda te se u zadnju fazu utakmice ulazi sa prednošću Zatona 4:2. Adria u trećoj fazi utakmice stiže do još dva boda, ali dovoljno mirnoće kod Zatona zadržavaju Josipa Martinović i Željko Antić u mješovitom paru za ukupnih 5:4.

Zaton sada čeka prvoplasirani i dosada neporaženi BK “Dalmatino”. Tamo će Martinović imati pune ruke posla sa Brankom Bilandžijom, a Antić sa Milanom Gnjidićem.

Utakmica je potpuno otvorena. Dalmatino jest neporažen (slavio 6:3 u međusobnoj utakmici regularnog dijela sezone), ali Zaton je “preživio” i Šibenika i Adriu u regularnom dijelu sezone i čudnu utakmicu u Vodicama i neizvijesno polufinale. Zaton će biti spreman, jednako kao i Dalmatino. Čeka nas pravi spektakl u finalu, a utakmici će po prvim (neslužbenim i dosada još neprovjerenim) saznanjima prisustvovati i predsjednik HBS-a osobno.

Comments are closed.