Završnica 1.HBL (SUBOTA I NEDJELJA): PULA – SOKOL ORBICO 14.4.2019 U 15:30

VELIKA ANALIZA: Boćanje budućnosti i što kažu TV stručnjaci o našoj igri?!
10 travnja, 2019
Završnice Turjaka i Kaštela: PRIJATELJI VAN TERENA, U TERENU RIVALI !
13 travnja, 2019

Završnica 1.HBL (SUBOTA I NEDJELJA): PULA – SOKOL ORBICO 14.4.2019 U 15:30

Ljubitelji boćanja s velikim nestrpljenjem očekuju subotu i nedjelju kada će se u Puli održati 2. izdanje završnice ili final four prve Hrvatske boćarske lige. Nastup su, svojim rezultatima u 18. kola 1. HBL-e osigurali Pula kao prvo plasirana ekipa, druga Istra Poreč, trećeplasirani Zrinjevac i Sokol Orbico kao četvrto plasirana ekipa.

U subotu u polufinalnim susretima sastaju se u 9,30 Istra Poreč i Zrinjevac. U 15,30 na rasporedu je drugi polufinalni susret u kojem nastupa Sokol Orbico i domaćin Pula. U nedjelju u finalu koji je na rasporedu u 14 sastat će se pobjednici polufinalnih susreta. Za vrijeme finalnog susreta podijelit će se priznanja najboljim hrvatskim boćarima u 2018. i rekorderima Hrvatske. Priznanja najboljim boćaricama podijelit će se na final fouru u Labinu 25. i 26 svibnja 2019. Najbolji boćari i rekorderi kojima će se u nedjelju podijeliti priznanja su:
• LOVRO ŠIPEK – NAJBOLJI KADET U 2018.GODINI
• KARLO ŠABAN – NAJBOLJI JUNIOR U 2018.GODINI
• MARIN ĆUBELA – NAJBOLJI IGRAČ DO 23 GODINE U 2018.GODINI
• PERO ĆUBELA – NAJBOLJI SENIOR U 2018.GODINI
• CARROLINA BAJRIĆ I DARIJAN ŽIVOLIĆ –hrvatski seniorski rekord u štafetnom izbijanju (51/57)
• MARIO GRANČIĆ – hrvatski seniorski rekord u brzinskom izbijanju (46/48)
• LEO BRNIĆ – novi hrvatski rekord i izjednačen svjetski seniorski rekord u brzinskom izbijanju (49/50)
• KRISTIJAN PRODAN I VEDRAN GLAVIĆ – novi hrvatski rekord do 23 godine u štafetnom izbijanju 55/58
• DARIJAN ŽIVOLIĆ I BENJAMIN GUŠTIN – novi hrvatski seniorski rekord u štafetnom izbijanju 57/60
U nedjelju će se u 9 održati i redovna skupština HBS-a. U 8,15 je na rasporedu osnivačka sjednica Skupštine Zbora trenera HBS-a, a u 8,30 Izborna sjednica Skupštine Zbora sudaca HBS-a. Od subote do ponedjeljka u posjet HBS-u i gradu Puli bit će i predsjednik Svjetske boćarske federacije (F.I.B.) Frederic Ruis i Henri Escalier, predsjednik Sportske komisije F.I.B. Finalnoj utakmici prisustvovati će i predsjednik BS Slovenije Sandi Kofol, predsjednik BS Srbije Milan Mileusnić, BS BiH Mate Grubišić i BS Crne Gore Dejan Maslovar koji će zajedno s predstavnicima HBS-a predsjednikom Tomislavom Ćurkom i dopredsjednikom Denisom Peršićem održati radni sastanak na kojem će se razgovarati o otvorenim pitanjima i temama usmjerenim na strategiju razvoja boćanja u svijetu i regiji. S obzirom na bogat program događanja s pravom se može kazati da će se u Puli u gradu od 3000 lit ovog vikenda održati “dani hrvatskog boćanja”.
Pozivamo Vas sve u Pulu. Za sve ljubitelje boćanja koji ne budu u mogućnosti posjetiti Pulu osiguran je izravan prijenos finala koji možete pratit na:

Izvor (tekst i fotografija): Hrvatski boćarski savez

Comments are closed.