Završnica KEP-a u Puli: NAŠA BK “PULA” TRENUTNO U TERENU – Talijani bolje otvorili utakmicu !

GRABOVAC 2021. Petar Bilokapić i Luka Žure najbolji !
2 studenoga, 2021
BAŠKOVOĐANI OSTALI BEZ FINALA LIGE PRVAKA U DRAMI !: St. Vulbas 14 – 8 Biston !
6 studenoga, 2021

Završnica KEP-a u Puli: NAŠA BK “PULA” TRENUTNO U TERENU – Talijani bolje otvorili utakmicu !

U subotu i nedjelju u Puli će se odigrati završnica Kupa Europskih prvaka u boćanju u Volo specijalnosti. Hrvatska će imati čak dva predstavnika. BK Pula i BK Biston će snage odmjeriti sa ekipama iz Italije (Gaglianico) i Francuske (St. Vulbas).

Oba naša predstavnika nedvojbeno imaju određene šanse za prolaz. Pula svoja nadanja temelji na igrama na tlu i preciznom izbijanju, obzirom da su boćari Pule ovaj vikend domaćini. Biston će svoje šanse tražiti kroz kvalitet kadra, Peru Ćubelu, Marina Ćubelu i Marina Miličevića, a nakon njih i Mara Baju te Antu Grančića. Također, ako još netko, osim puljana, poznaje igrališta u Puli onda su to svakako igrači Bistona, što će im nedvojbeno ponešto poboljšati izglede.

Ipak, i Pula i Biston u utakmice ulaze kao blagi autsajderi. Favoriti su talijani i francuzi. U prilog tome ide i podatak da su samo dva Hrvatska predstavnika kroz povijest uspjela osvojiti Kup Europskih prvaka.

Što se Dalmacije tiče, već sada je Biston nadmašio najbolji rezultat u povijesti plasmanom u polufinale, kada su u pitanju klubovi iz četiri dalmatinske županije. Rekord i plasman u četvrtfinale je dosada držao BK Sokol Orbico iz 2018. godine. To je još jedan od razloga zbog kojeg Biston u utakmicu ulazi potpuno rasterećeno.

Biston protiv St.Vulbasa utakmicu igra u 09:00 sati, dok Pula protiv Gaglianica ulazi u boćalište u 15:30. Finale se igra u nedjelju u 09:30.

Comments are closed.