BAŠKOVOĐANI OSTALI BEZ FINALA LIGE PRVAKA U DRAMI !: St. Vulbas 14 – 8 Biston !

Završnica KEP-a u Puli: NAŠA BK “PULA” TRENUTNO U TERENU – Talijani bolje otvorili utakmicu !
5 studenoga, 2021
Nakon povijesne utakmice za Dalmaciju: ŠTO JE BILO DOBRO KOD BK BISTON ?!
6 studenoga, 2021

BAŠKOVOĐANI OSTALI BEZ FINALA LIGE PRVAKA U DRAMI !: St. Vulbas 14 – 8 Biston !

Marin Ćubela i Marino Miličević

Imao je Biston megamomčad iz Francuske na konopcima. Sirena je već odsvirala svoj posljednji zvižduk, a Biston, koji je gubio 4:10 nakon guma, je bio debelo u utakmici.

Pero Ćubela je lomio i slomio Chirata, Maro Bajo i Ante Grančić su par predvođen Condroom već “defacto” bili dobili. Marino Miličević i Ivan Galić su vodili 6:4 u svom paru prije zadnjeg odigravanja, a Marin Ćubela je sa zaostatkom od 4:5 imao Sebastiana Belaya, a s njim i Bistona, ukoliko dođe do još jednog punta (za 5:5), u pripetavanju za finale lige prvaka.

Belay je ipak u zadnjem odigravanju osigurao pobjedu BK St.Vulbas i ulazak svog kluba u finale Kupa europskih prvaka (KEP-a). KEP je naravno, najelitnije boćarsko klupsko natjecanje. Drugo polufinale igra drugi naš predstavnik u polufinalu BK Pula, protiv BK Gaglianico (ITA).

Obzirom da se radilo o najvažnijem dvoboju dalmatinskog boćanja u povijesti, do kraja Final Foura, javnosti ćemo ponuditi široku analizu: Što je bilo dobro, što nije bilo dobro, što može bolje, što može gore i gdje je uža i šira lokalna zajednica u projektu, koji je Matejas Jozipović (nećemo reći potpuno jednostrano, ali jedino bez njega projekta nebi niti bilo), uz pomoć trenera Ive Topića i specifičan način provođenja treninga u suradnji sa igračima, na jedan način i Denisa Peršića kao važnu kariku u FIB-i, doveo na svoj vrhunac.

Opširnije uskoro…

Comments are closed.