ŽENSKO – MUŠKA NADMETANJA: Ivanka Čudina se pojačava za novu sezonu

CRNI VS PIKE 17:45 – Turjaci: Šanse aktera finala i Miro Bradarić u Marićevom kutu
15 ožujka, 2019
Najbolji pojedinac u Turjacima 2019: “PIKE” BOLJI OD “CRNOG” U FINALU
16 ožujka, 2019

ŽENSKO – MUŠKA NADMETANJA: Ivanka Čudina se pojačava za novu sezonu

Da je Ivanka Čudina iz Srinjina jedna od najboljih igračica bakelita u Dalmaciji, znaju svi koji ozbiljnije prate žensko balotanje u igri po pravilima sa špondama i gumom.

Ivanka Čudina je u posljednje vrijeme stigla do dvije titule u Srinjinama na žensko – muškim nadmetanjima u disciplini Par klasično. Također, slavila je u okviru jednog pojedinačnog nadmetanja. Tada su krenile priče da se radi možda o najboljoj igračici balota u Poljicima. Ipak, realnije je da se radi o „top 3 do 5“ kalibru kada su u pitanju balotaške vještine, obzirom da na Naklicama, Srinjinama i okolnim mjestima postoje još neke igračice jednako ozbiljnog nivoa igre.

Olimpijada kao nedosanjani san i realno postavljeni ciljevi:

Gospođa Čudina je bila u balotaškim koloarima posljednje vrijeme često spominjana u kontekstu 5 do 6 kandidatkinja za reprezentativne pripreme za svjetsko prvenstvo u Argentini zbog toga što posjeduje tehniku bližanja balote potpuno identičnu Raffa načinu bližanja, a ta je „s ruke“ i sa iznimno malom amplitudom ruke u povratnoj fazi. U tom kontekstu su u planovima struke bile još neke iskusnije igračice sa Visa s ciljem edukacije istih o Raffa načinu igre. Kako je reprezentacija otkazala nastup na svjetskom prvenstvu u Argentini, a neton nakon tog stigla je vijest da boćanje neće biti dio olimpijskog programa 2024.godine, gđa Čudina nam kaže: „Balote mi znače jako mnogo i olimpijada je zvučala primamljivo. Pet do šest godina je period u kojem bi bilo moguće doseći potreban nivo igre pa čak i fizičke pripreme, jer i Formicone je svjetski prvak sa 47 godina. Ipak, realnije je da za velika natjecanja konkuriraju neke mlađe igračice. Ja pobjeđujem, ali mlade snage su naša budućnost. Zbog toga bi poziv u reprezentaciju odbila, ali od ove godine namjeravam dominirati svim žensko – muškim turnirima u Poljicima. Uz trenutno posložen sastav u pregovorima smo za suradnju sa jednim od najboljih igrača Bakelita uopće, što bi značilo da želim konkurirati za prva mjesta na lokalnoj razini. Također, smatram da bi pojava velikog imena iz Bakelita ili iz boćanja na muško – ženskim turnirima podigla razinu popularnosti tih turnira, što je Dalmaciji potrebno, jer žene znaju i mogu igrati jako dobro.“ – realno je prosudila ova iskusna i lucidna igračica, zaista odlične tehnike igre, a njene izvedbe i izvedbe ostalih igračica diljem Dalmacije ćemo još značajnije popratiti u budućnosti.

Comments are closed.