Značajne uštede: PRVI POVIJESNI I.O. HBS-a PUTEM „SKYPE“ VIDEOVEZE

POZNATI BALOTAŠ NAPISAO JOŠ JEDNU SERIJU
20 rujna, 2018
Ivan Vučković i Miroslav Šušnjara slavili nad rekorderom: Filipu Jerčiću “Slime 2018”
25 rujna, 2018

Značajne uštede: PRVI POVIJESNI I.O. HBS-a PUTEM „SKYPE“ VIDEOVEZE

Denis Peršić Tomislav Ćurko

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza (HBS) već u prvoj godini (mandat od 2017-2021) rada ispunio onaj najvažniji cilj, a je formiranje juniorske boćarske lige u sezoni 2017/2018, čelni ljudi saveza ne prestaju sa novinama.

Naime, kako bi nacionalnom savezu priskrbili značajne uštede koje bi onda bile usmjerene na sportaše, boćare, reprezentativce, momci su na prijedlog delegata iz Splitsko – dalmatinske županije, jednoglasno prihvatili ideju da jedan dio sjednica izvršnog odbora bude proveden putem računalne video (i audio) veze.

Predsjednik saveza i dopredsjednik saveza su odlučili da je „Skype“ platforma idealna za takvo nešto, da bi 19.09.2018 bila održana prva takva sjednica I.O.-a.

Po riječima upućenih, sedam govornika je sudjelovalo u konverzaciji. Samo jedan sudionik je imao tehničkih problema prilikom komunikacije sa sugovornicima. Također, sjednice u trajanju do dva i pol sata su jako provedive na ovaj način, dok će sjednice koje traju od pet do sedam sati (a takvih ima) morati biti provedene za „okruglim stolom“. Ipak, 4 do 5 “telefonskih sjednica” ili sjednica putem skype tehnologije predstavlja vrlo značajnu uštedu za boćarski savez.

Comments are closed.