ŽUJA 2017: Gojko Melvan i ekipa finalisti kao velika gospoda i istinski sportaši

ŽUJA 2017: Što su nam govorili balotaški „Bogovi“ prije ždrijeba u Sinju
20 kolovoza, 2017
Veliki balotaški „grand slam“ u Rogoznici: Poznat broj bodova za Poredak igrača
20 kolovoza, 2017

ŽUJA 2017: Gojko Melvan i ekipa finalisti kao velika gospoda i istinski sportaši

Ivan Šošić Rico Gojko Melvan

Dva velikana

Pravoj balotaškoj drami svjedočili smo u posljednjoj minuti finala Ožujsko kupa 2017. Pri rezultatu 20:18, a uz vremensko ograničenje od jedne minute za izbacivanje balote i jako specifična pravila koja su u najmanju ruku apstraktna prosječnom pratitelju balota po pravilima sa zidom i gumom, a nakon što su Petar Crljen i Gojko Melvan izbacili nekoliko balota od jednom i to odmah nakon što je svoju posljednju balotu izbacio Ante Plazonja publika je čekala reakciju Gojka Melvana. On je u tom ključnom momentu boljem protivniku stisnuo ruku, a njegovi igrači Petar Crljen, Tomislav Plazonić i Ante Božić učinili isto to zajedno s njim.

Gojko Melvan je u balotama poznat kao pravi kompetitivac i istinski natjecatelj. Igrač je koji izrazito voli i želi pobjediti. Za istu je spreman na sva pravilima dopuštena sredstva i metode. Gojko je i ovaj put dobro protumačio pravila, iako dio publike nije uvjeren u navedeno, a žamor na tribinama i razne vrste komentara bile su neizostavan dio analiza nakon utakmice. Publika je publika, a Melvan je istinski sportaš koji potpuno zasluženu pobjedu protivnika nije u niti jednom momentu doveo u pitanje. Radi se o igraču uzoru mladim nadama i našoj djeci, igraču koji je u balotama osvojio gotovo sve, te igraču velike karizme i ostavštine.

Njegovo jako rivalstvo sa još jednim velikim gospodinom u balotama Ivanom Šošićem Ricom je rivalstvo koje će nedvojbeno pamtiti povijest balotanja i rivalstvo koje je preteća svih sadašnjih i budućih rivalstava. Bez obzira na izraženu želju za pobjedom i igračke i ljudske mane svakog balotaša, bez iznimke, pravi prvaci imaju crtu ispod koje nikada ne idu. Gojko Melvan je jedan upravo takav šampion i legenda balotanja čiji ultimativni „fair play“ i igračka ostavština nikada nebi smjela biti podcjenjena niti zaboravljena.

Gojko Melvan Petar Crljen Ante Božić Tomislav Plazonić

Comments are closed.