Pavešković i Žure ostaju kući: GIANLUCA FORMICONE PRVI FAVORIT ZA NASLOV

„GRAND SLAM“ U KARAKAŠICI: Legendarni Dujo Medija kao lice turnira
27 veljače, 2019
Tarantelov ugriz: DRAŽEN BARAČ I DUJO BAKOVIĆ U FINALU !
28 veljače, 2019

Pavešković i Žure ostaju kući: GIANLUCA FORMICONE PRVI FAVORIT ZA NASLOV

Gianluca Formicone

Pojavom Mutlu Turkmena kao predsjednika svjetske Raffa federacije istoimena grana boćanja nedvojbeno grabi krupnim koracima naprijed. Turkmenov utjecaj se osjeća svugdje po svijetu, a za „najskuplju“ granu boćanja je već sada napravio mnogo. U prijevodu, da Mutlu odustane od svoje misije ambasadora ovog prekrasnog sporta, Raffa bi se brzo vratila tamo gdje je bila dosada, a to je teška anonimnost u svjetskim razmjerima. Mutlu se trudi privoliti jako sposobne i kvalitetne talijane na pomoć, pokušava pomoći Hrvatskoj kao boćarskoj velesili da oformi Raffa ligaško natjecanje, širi igru u svaki kutak svijeta i sve to dok Turska kao reprezentacija doživljava rapidan uspon. Fantastično.

Dok naši boćarski djelatnici zaista čine sve da Raffa liga ugleda svjetlo dana, Mutlu svoju ideju o jednom svjetskom i jednom Europskom prvenstvu, godinu za godinom, polako ali sigurno sprovodi u djelo.

Ovogodišnje izdanje za nekoliko dana počinje u Tucumanu (Argentina). Oko 25 reprezentacija se prijavilo za natjecanje. Hrvatska delegacija će Argentinu preskočiti na iznenađenje mnogih, a Europsko prvenstvo koje će se uskoro održati u Austriji (Insbruck) je ono na kojem će naši najbolji igrači biti pod povećalom. Nema dvojbe da će Hrvatsku svi željeti pobjediti, a neki zbog bure nastale dominacijom Mate Paveškovića i Luke Žure u Turskoj, poniziti. Kako god bilo, publika će u Argentini imati priliku gledati ponajboljeg igrača današnjice, fantastičnog talijana Gianlucu Formiconea. Radi se o genijalcu bez premca koji sa šampionata već ima broncu i srebro iz nekih prošlih vremena. Pravi superstar Raffe za kojeg se nadamo da će jednom kročiti i na hrvatske terene. Obzirom da Žure i Pavešković u igri na 45 minuta ili 1 sat (knockout faza) i igri sa 28 do 35 odigranih balota po meču za jednog igrača, mogu pobjediti svakoga na svijetu, svim pristiglim reprezentacijama, pa i bezkompromisnom talijanskom prvaku će posao u Argentini biti nešto olakšan.

Rezultate sa prvenstva svijeta naši ljubitelji plastčnih balota će moći pratiti putem našeg portala, od 4.3.2019 do 12.3.2019. Jedva čekamo.

Mutlu Turkmen

Comments are closed.