Saznali mu ime preko veze: NINO MRŠA 3.3.2016 PRVI PUT VIDIO BALOTE I VEĆ POMEO VELIKANE

Dominacija prije, tokom i nakon meča: BOTICA I ŠIMIĆ FURIOZNO DO POLUFINALA
24 svibnja, 2016
Diljem Dalmacije: DUJE PIRIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO RASKOŠ SVOG BOGATOG TALENTA
24 svibnja, 2016

Saznali mu ime preko veze: NINO MRŠA 3.3.2016 PRVI PUT VIDIO BALOTE I VEĆ POMEO VELIKANE

Nino Mrša

Nino Mrša

Nakon što je turnir u Bastu jasno pokazao koliko vrgorčani i baškovođani mogu biti opasni, na jednom od najjačih turnira u regiji, onom u Stobreču, balotaška javnost očekivala je iskorak naprijed kad su najveće zvijezde „južne balotaške hemisfere“ u pitanju. Neven Jelić i Ante Vuković Dugi su sve samo ne bezopasna kombinacija. Taj par u balotama može dobit bilo koga i bilo kad.

Ipak, još jednom se potvrdilo da u balotama favorita nema. Izvjesni Nino Mrša je u paru sa Stipom Pivčevićem, koji je vrlo poznat mladi balotaš i boćar, super kvalitetne momke i igrače zasluženo je pobijedio i to bez previše muke.

Tko je Nino Mrša i poznati Jure Žižić kao mentor:

Radi se o dečku koji se, navodno, na jednoj zabavi 3.3.2016 potpuno slučajno našao uz balotaško igralište i tamo upoznao je Juru Žižića. Jure Žižić Žika je odavno i na široko poznat balotaš, a Mrša ga je tada upitao: „Kako se baca balota?“ Žižić mu je odgovorio u svom osebujnom stilu: „Stani na desnu nogu, bacaj, itaj i ne boj se.“ Mrša nije previše razmišljao, nego je iskusnog Žižića, kojeg sada zove svojim mentorom, slijepo poslušao. Od tada sa igrališta Stobreča ne silazi. U dvorani kao da spava, a prvi rezultati su jako očiti.

Jedna lasta ne čini proljeće:

Ne postoji igrač koji nije izgubio naizgled lagan meč. U sportu se to događa. Dugi i Jelić će priliku za popravak imati već u Omišu. Pogotovo Dugi s obzirom da je tamo u najjačem sastavu. Eventualna titula bi momke stavila u krug nekoliko najboljih igrača Dalmacije, pogotovo nakon što su na turniru u Makarskoj već osigurali nastup u finalu.

Specifičnosti i sličnosti igrališta u Bastu, Makarskoj i Vrgorcu:

Podloge na kojima momci sa južne balotaške hemisfere briljiraju su većinom betonske i što je još važnije igrališta su izrazito kratka. Najkraća u regiji. Ipak, gostovanja Omiša, Kacunara, Hana, Karakašice ili Bitelića nude jednu potpuno drugačiju sliku balotanja. To su igrališta ili sa značajno više „materijala“, ili sa značajno težom konfiguracijom podloge ili značajno i potpuno dužinski različita. Neka od njih sežu i do 38 metara dužine. Također, prosječni nivo igre u Sinju i Makarskoj nije niti blizu za usporedbu. Najboljim igračima iz Splita, Kaštela i Omiša trebale su godine rada na igri kako bi u Sinju počeli turnire osvajati. Mogu li momci koji u 2016 godini dominiraju igralištima Makarske i Baške Vode osvojiti Omiš ili neki od sinjskih grand slamova. Po „izdvojenom mišljenju“ odgovor je ne. Ipak, vrijeme i rezultat će biti najbolji pokazatelj.

 

Comments are closed.